Se videoreportasje: Rødt og Frp sterkt uenige

Se videoreportasje: Stort oppmøte på Torvet

KRISTIANSAND: — Jeg er veldig imponert over oppmøtet. Vi har arrangert dette på kort varsel, men det er tydelig at dette vekker sterke følelser hos folk, sier Eva Mostika, leder i Palestinakomiteen i Kristiansand, som sto bak arrangementet.

AVSKY: SU-leder Mali Steiro Tronsmo mener det er viktig at folk viser sin avsky mot Israels angrep på Gaza. Hun oppfordret i sin appell til total boikott av Israel. FOTO: KURT MEIHACK ENGEN Foto: Kurt Meihack Engen

Mellom 180 og 190 personer møtte opp med fakler og palestinaskjerf, og hørte på apell av Mali Steiro Tronsmoen, leder i Sosialistisk Ungdom (SU). Hun krevde full boikott av Israel, og mener at Israels ambassadør til Norge må kastes ut av landet.— Dette er en massakre uten sidestykke. Det er vondt å se at verdens ledere lar dette skje uten å gjøre noe med det. Israel har bygd en stat tuftet på rasisme mot Palestinere som er verre enn apartheidsystemet i Sør-Afrika. Vi må møte det israelske apartheidsystemet på samme måte som vi gjorde med Sør-Afrika. Norge må gå i front for total boikott av Israel, sa Steiro Tronsmoen, og høstet stor applaus på nedre Torv.

Etter appellen bad Mositka i Palestinakomiteen om ett minutts stillhet for de nærmere 400 palestinerne som har mistet livet de siste dagene. Til slutt gikk demonstrantene i tog et stykke opp Markens og tilbake, mens de viste fram plakater, flagg og ropte slagord.

— Jeg tror folk har behov for å komme sammen når noe sånt skjer, bare for å vise at vi ikke aksepterer dette, sier Steiro Tronsmoen.