Northug knuste Tyskland

Norge tok gull på stafetten.

Publisert:

LIBEREC, TSJEKKIA 20090227:Petter Northug slo Tysklands Axel Teichmann på oppløpet og sikret Norge seieren mennenes 4 x 10 km stafett i ski-VM i Liberec fredag.Foto: Lise Åserud / SCANPIX Foto: Åserud, Lise

  • NTB
  • Kristian Stenerud
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Liberec . Northug hentet inn 14.5 sekunder på tyskerne i et jafs. Han hadde kontakt etter drøye to kilometer, lot så store, tunge Teichmann dra til nest siste bakken inn mot skistadion. Der ble Teichmann et lett bytte.

– Jeg er en utålmodig mann. Derfor tok jeg inn forspranget så fort. Før start var jeg litt smånervøs. Vi lå noe bak, men alt stemte i første bakken, sa Northug til NRK etter gulløpet.

– Teichmann holdt jevn fart og prøvde seg litt i en av de siste bakken. Jeg sa straks det gikk fort nok. Så roet han ned, sa Northug, som lot den tunge tyskeren slite først i den løse snøen.

Etter nest siste bakke tok trønderen føringen før deretter å bremse litt ned.

– Jeg ville ha kontroll inn på stadion. Det fikk jeg også, sa han.

Dårlige ski

For Norge gikk Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tore Ruud Hofstad og Petter Northug.

– Jeg konsentrerte meg med å ta inn på tyskeren. Det greide jeg også. Løpet må ha vært bra, sa Ruud Hofstad til NRK.

Norge var på defensiven etter de første to etappene, men en god etappe av Tore Ruud Hofstad og et nytt kjempeløp av Petter Northug ga nytt norsk gull, det 13. for Norge i VM-historien.

Dermed har Norge seiret i nøyaktig halvparten av samtlige VM-stafetter som har vært arrangert siden 1935. Både Eldar Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset klaget over litt dårlige ski etter de to første klassiske etappene på den møkkete snøen i Liberec.

– Skiene stoppet på en måte opp på den andre runden, men jeg skal ikke bare klage på skiene. Det var en kombinasjon ski og kropp, sa Eldar Rønning til NRK etter åpningsetappen, hvor han tapte 24.9 sekunder til tyskeren Jens Filbrich.

Hjelmeset satset

Hjelmeset satset maksimalt på å hente inn tyskerne, men greide bare ett sekund etter at forskjellen en stund bare var ni sekunder.

– Alt i altfor dårlig, kommenterte Hjelmeset, som med fire gull er blitt Norges mestvinnende i stafett sammen med Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard.

Norge har vunnet fem VM-gull på rad i stafett siden 2001. Siste nederlag kom mot vertsnasjonen Østerrike i Ramsau i 1999. Northug, Rønning og Hjelmeset gikk også på vinnerlaget i Sapporo for to år siden. Skiskytter Lars Berger gikk første skøyteetappe i det løpet.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport