KRISTIANSAD: I samarbeid med Kristiansand Dyrepark lar vi deg som leser få lov til å bestemme hva gaupejentene i parken skal hete. Vi har tidligere fortalt historien om hvordan jentene kom til parken etter at mammaen deres ble påkjørt og drept.

Gaupejentene holdes fortsatt i sitt eget heng langt bak i gaupehenget, men er du tålmodig er sjansene til stede for at du får et glimt av krabatene langt oppe i skogen.

– Det går sakte fremover og jeg får stadig mer kontakt med dem. De er helt borte og snuser på meg nå, forteller dyrepasser Olav Åsland. Han trener daglig med de navnløse jenten.

De mange forslagene har nå resultert i fem navnepar.

  • 1. Nila & Ingrid

  • 2. Luna & Lynn

  • 3. Selma & Siri

  • 4. Ronja og Runa

  • 5. Snella & Snerta

Du kan stemme på ditt favorittpar ved å sende en SMS-melding med kodeord gaupe og nummeret på favorittparet ditt til 03811, eller en e-post med samme informasjon til gaupe@fvn.no . Det er mulig å stemme fram til tirsdag morgen.

Vinner du en drømmedag?

Mange hundre personer sendte inn navneforslag på gaupene, og som tidligere lovet vil den som har foreslått vinnernavnene få en helt spesiell opplevelse. I alle fall om vinnerne er glad i dyr, og særlig kattedyr!

– Premien kommer litt an på hva vinneren ønsker seg, men det blir jo en runde i Nordisk villmark med gaupene i sentrum, sier dyrepasser Åsland. Dermed blir det besøk inne hos gaupejentene, og en eksklusiv visitt hos andre kattedyr i parken. Med ulv, tiger og løver noen minutters gange unna tror han at dyreelskere vil få en strålende dag.

I tillegg vanker det årskort i premie.