SØGNE: Det var natt til lørdag 1. februar at en politipatrulje fattet interesse for en litauisk bil utenfor bensinstasjonen i Brennåsen. Bilen hadde sotede vinduer. Da politiet åpnet bildørene fant de verktøy for et par hundre tusen kroner.

— Vi har kunnet spore noe av verktøyet tilbake til et innbrudd i en bil på Lohneveien i Søgne uka før pågripelsen. Samme helg som de tre ble arrestert ble det også stjålet mye verktøy fra en byggeplass på Jørpeland i Rogaland og fra Stavanger. I tillegg er noe verktøy sporet tilbake til Bergen, opplyser overbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

De tre pågrepne er 28 og 29 år gamle. Alle er varetektsfengslet. To av de siktede nekter for tyverier, mens den tredje har erkjent at han har kjøpt verktøy og muligens vært noe uaktsom som kan tolkes som om han forstår at det kan dreie seg om heleri.

— Vi har fortsatt ganske mye verktøy på lensmannskontoret i Søgne som vi ikke kjenner eierne til. På noe av verktøyet er serienummeret fjernet.

— Det hadde lettet opp mye dersom verktøyet hadde vært bedret merket. Det gjør det enklere å finne eierne, og det gjør det vanskeligere å omsette tyvegodset.

Ifølge overbetjent Thorsen hadde de tre litauerne oppholdt seg i Norge i forbindelse med jobber. Mye tyder på at verktøyet skulle bringes med tilbake til Litauen.