KRISTIANSAND: — Vi ønsker at så mange som mulig blir medlem av gruppen på facebook, kommer med tips i saken og sprer det videre til sine venner, sier initiativtaker Daniell Kaarbø, til fvn.no.

Kaarbø er en av flere som startet facebookgruppen "Vi savner Asbjørn Hovet" mandag kveld da leteaksjonen ble innstilt. På under et døgn har antall medlemmer av gruppen kommet opp i godt over 1.200 medlemmer.

Kaarbø er selv venn av den savnede og snakket med ham samme kveld som 25-åringen forsvant. Nå håper Kaarbø at gruppen kan vokse seg stor slik at folk kan komme med oppklarende tips i saken.

Ønsker tips i saken

— Hensikten med gruppa er å spre budskapet så fort som mulig. En vet at man husker bedre jo fortere man blir minnet på noe. Så jo fortere man er ute med noe sånt, jo fortere kan man komme på ting og komme med tips i saken, forklarer Kaarbø.

Han håper at gruppen kan nå langt utover savnedes nærmeste omgangskrets, slik at folk som ikke er bekjente av Asbjørn, men som likevel kan vite noe, kan komme med opplysninger i saken.

— Nyheten sprer seg fort innad i nærmeste krets, men på facebook sprer det det seg til andre som ikke kjenner Asbjørn, men som kan ha sett ham, eller vært på Palmesus.

Så langt har gruppen vokst seg stor, men både politi, familie og venner ber om tips i saken.

— Vi har ikke fått inn noen tips eller opplysninger som tilsier noe i noen bestemt retning, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no tildigere i kveld.

Kaarbø tror likevel det er viktig å minne folk på hva som skjer i saken og dermed opprettholde en interesse.

Støtte til familien

  • Hensikten er også å være med på å hjelpe og støtte nærmeste famile og venner gjennom en vanskelig tid, forteller Kaarbø.

Hvilken funksjon gruppen vil ha videre, avhenger av hva som vil skje i saken.

— Men vi håper at så mange som mulig blir med i gruppen og kommer med tips i saken, oppfordrer Kaarbø.

Foto: Vegard Nekstad