IVELAND: — Vi har siden 2006, da daglig leder gikk bort, båret en tung ryggsekk. Det har vært vanskelig økonomisk, men vi har trodd at vi skulle klare oss. Den økonomiske krisen hadde vi ikke regnet med, og 30.juli måtte vi gi oppbud, sier daglig leder Robert Braaten.

Beholder jobben

Nå har imidlertid Braaten og co startet opp på nytt etter konkursen, i det nye navnet Dørfabrikken Vatnestrøm AS. For tiden er det 17 ansatte på hjørnesteinsbedriften på Iveland. Braaten garanterer at alle som mistet jobben da Vatnestrøm Trevarefabrikk gikk konkurs vil få tilbud om ny jobb.

— Vi vil komme opp i 22 ansatte og ser lyst på perioden fremover. Vi har en god ordrereserve og vil få mye å gjøre fremover.

Men Braaten, som selv kun skal være med i oppstartsfasen før han går over i annen virksomhet, velger å være realist.

— Vi må være føre var for svingningene i markedet. Jeg er redd for vinteren og tror at det kan bli nedbemanning når den tid kommer, sier Braaten.

Viktig for distriktet

Braaten er likevel også optimist og er glad for at nye eiere har gått inn med penger. Trevarefabrikken hadde tidligere veldig mange eiere, men nå har tre-fire eiere i nabobedriften Oggetre gått inn og investert private midler i det nye selskapet.

— Vi fortsetter med den samme produksjonen. Bedriften og arbeidsplassene er viktig for distriktet. Vatnestrøm Trevarefabrikk har jo vært her i 60 år, sier Braaten.