KRISTIANSAND: — Nå blir jeg "Pirate of the Carribean", sier Sabeltann-gründer, Terje Formoe, til VG.

Den lille øya Saint Martin, i det nordøstlige Karibien, er en litt spesiell øy. På tross av sin beskjedne størrelse på 88 kvadratkilometer, er øya delt inn i to deler; en fransk og en nederlandsk del. Og den lille øya vil gjøre Kaptein Sabeltann til hovedattraksjonen på den franske delen av øya.

Ønsker turistøkning

Om lag to millioner mennesker besøker årlig den idylliske øya, og en fjerdedel av disse er under 18 år.

— Vi ønsker oss noe annet enn vannscootere og paraplydrinker. Jeg tror Kaptein Sabeltann kan være en nisje som vil trekke ende flere turister, påpeker første visepresident på Saint Martin, Daniel Gibbs.

Det er ikke første gang Formoe har fått tilbud fra utlandet om å eksportere Kaptein Sabeltann til andre havner. Men for Formoe var det først da Saint Martin meldte sin interesse, at han virkelig tente på ideén.

Ideéll belligenhet

— Jeg ser etter to ting når jeg skal jobbe med folk, profesjonalitet og entusiasme. Her ser jeg begge deler, forteller Formoe, som heller ikke legger skjul på at øyas belligenhet var en av grunnene til at han sa ja:

— De fleste forbinder pirater med Karibia, så selv om dette blir som å transportere sand til Sahara, har jeg troen på at dette blir bra.

Planleggingsarbeidet er allerede i gang. Selskapet Pirate adventures skal står for utviklingen av prosjektet, og ifølge planen skal byggingen av parken begynne i april 2010. "Captain Sabertooth"

— Vi har allerede være på øya for å finne det perfekte stedet å bygge på, sier sjefsutvikler, Belinda Sousa.

Og det perfekte stedet er en mindre øy i en liten lagune på Saint Martin. Der skal sjørøverlandet bygges.

Ifølge Formoe skal forestillingene på øya foregå på engelsk, og kapteinen vil dermed få navnet "Captain Sabertooth". Hvor mye Formoe tjener på utenladseksporten, ønsket han ikke å røpe for VG.