STAVANGER: En 27 år gammel mann, nå bosatt i Aust-Agder, er dømt til fire års fengsel etter en overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum natt til søndag 8. februar i år, ifølge Stavanger Aftenblad.

Mannen fulgte etter den 18 år gamle kvinnen gjennom Kongsgata, før han overfalt henne ved Jernbanelokket og dro henne inn i parkeringsanlegget.

Kvinnen var på vei hjem til kjæresten sin.

Truet med å drepe

Hun prøvde å gjøre motstand, og forsøkte å ringe kjæresten sin for å få hjelp. 27-åringen knuste telefonen hennes, holdt henne for munnen og slo henne i ansiktet før han gjennomførte voldtekten.

«Det er videre skjerpende at tiltalte under overgrepet truet med å drepe fornærmede, og at hun fryktet at han skulle gjøre alvor av trusselen. Ut fra forklaringene er det vanskelig å fastslå hvor lenge overgrepet varte, og retten vil anslå fem-ti minutter», heter det blant annet i dommen.

En politipatrulje som kom til stedet reagerte på mannens oppførsel, og han ble pågrepet. Han har tilstått voldtekten. 27-åringen ble i 2007 dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Oppreisningserstatning

Den da 18 år gamle kvinnen er tilkjent 100.000 kroner i oppreisningserstatning.

«I vurderingen tar retten utgangspunkt i at overgrepet kom helt overraskende på fornærmede. Hun ble utsatt for relativt omfattende vold, og trodde hun skulle dø da tiltalte holdt hånden over munnen hennes og truet med å drepe henne dersom hun skrek», heter det i dommen

27-åringen er i Stavanger tingrett også dømt for trusler mot en politimann i Agder.

STAVANGER AFTENBLAD / FÆDRELANDSVENNEN