KRISTIANSAND: I november i fjor bestemte tiltalte og en kompis seg for å ta en kjøretur på natta. De to oppsøkte et av utbygningsområdene langs nye E 18, og stjal en lastebil tilhørende entreprenøren Reinhold Meister. Nøkkelen sto i tenningen på lastebilen. Begge de to kameratene var beruset.

Fyllekjørte i stjålet lastebil **

Tiltalt for fyllekjøring i stålet lastebil** **

Tre ungdommer til sykehus etter utforkjøring**

Etter å ha kjørt en stund parkerte de bilen ved Asko i Lillesand, men gjenopptok kjøreturen kvelden etter. Nå satte tiltalte, som var sjåfør, kursen mot Bygland med to passasjerer i kjøretøyet. Ved Byglandsfjord mistet han kontrollen over lastebilen og endte i grøfta. Samtlige av de tre som satt i kjøretøyet ble brakt til sykehus med skader.

De to passasjerene hadde bare mindre kuttskader, og ble utskrevet dagen etter. Tiltaltes skader ble vurdert som mer omfattende, men i dag er han frisk og uten mén.

Blodprøver, som ble tatt etter utforkjøringen, viste at tiltalte hadde en promille på 0,48. Tiltalte ble for under ett år siden domfelt for legemsfornærmelse. Den gangen fikk han 30 dagers betinget fengsel. Fyllekjøringen i november skjedde dermed i prøvetiden til mannen, noe retten har vedlagt i skjerpende retning. 21-åringen er også bøtelagt tre ganger tidligere.

Det at mannen heller ikke har førerkort for stort kjøretøy, og det faktum at fyllekjøringen kunne ha ført til betydelig skade på mennesker, har også retten vedlagt i skjerpende retning.

I dommen går det fram at tiltalte framsto svært angrende i forhold til det han har gjort. Han har i tillegg brutt med tidligere venner, og planlegger å flytte til en annen by.

Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 36 dagers samfunnstjeneste, og må betale 5000 kroner i bot. Han mister også retten til å kjøre bil i ett år.