KRISTIANSAND: — Forskjellen på en vanlig skadefellingstillatelse og en lisensjakt er at i stedet for et eget skadefellingslag skal felle ulven, kan nå alle registrerte jegere gjøre det. Forutsatt at de har registrert seg som lisensjegere, sier Tor Punsvik, viltforvalter for Fylkesmannen i Vest-Agder til fvn.no.

For å jakte og felle ulven må de også ha grunneiers tillatelse.

— Så det er mange du må ha klarert med, før du kan legge ut på vandring etter ulven, sier Punsvik.

Det er Rovviltnemnda som har åpnet for lisensjakt på ulven. De som ønsker å registrere seg som lisensjegere, kan gjøre det i Jegerregisteret.

Observert i Mandal

— Jeg kan bekrefte at vi fikk en observasjon i går om at ulven var observert ikke langt fra Mandal, sier Jon-Erling Skåtan, rovviltskontakt for både Aust- og Vest-Agder.

De skal også ha fått en observasjon på Finsland for et par dager siden men det skal være bortimot umulig å sjekke om det faktisk var ulv i området.

Hvis ulven oppholder seg i Mandal så er den enten veldig smart eller veldig heldig.

— Mandal er sammen med Søgne og Kristiansand de tre eneste kommunene i Vest-Agder der lisensjakten ikke gjelder, sier Punsvik som poengterer at det må dokumenteres grundig at ulven er der, før tillatelsen utvides til også å gjelde Mandal.

Tillatelsen vil gjelde fram til 15. februar og kvoten gjelder for ett dyr. Det er fortsatt usikkert om det er ett eller flere dyr som vandrer i Sørlandsskogene.

— Vi har noen ekskrementprøver som er til analyse nå for å finne ut av akkurat det, sier Punsvik.

Må ha lisens for å skyte

Skulle en registrert jeger eller andre skyte ulven men ikke ha lisensen, vil det derimot ikke bli godt mottatt av Fylkesmannen.

— Da vil de få et problem med politiet, sier Punsvik som utdyper at lisensen er en ren formalitet for registrerte jegere.