LINDESNES: – Jeg har aldri vært borti et slikt mannefall, medgir lærer Gro Govertsen som har vært ansatt i 13 år.

Ja, heller ikke assistentlæreren i klassen Tove Lehne har gått fri — også hun var sengeliggende i likhet med 12 av elevene i klassen.

Nyplass skole i Lindesnes var sterkt preget av sykdom mandag. I en av de andre fjerdeklassene var blant annet sju av 15 elever syke.

God tid

Likevel: Alt var ikke bare elendighet i 4A. Fredrik Lillesund, Theodor Rømteland, Anne Martine Tørressen og Simen Skribeland syntes det var litt kult å ha læreren for seg selv. Hun hadde mye tid til å ta seg av hver og en av barna.

– Ja, dette er litt drømmen. Nå kan vi ta for oss mattematikken stille og rolig til jeg er sikker på at alle skjønner, smiler Govertsen.

Det hadde kommet ytterligere tre elever til ved starten av skoledagen, men de ble sendt hjem igjen. De hadde magevondt og feber og var for syke til å få undervisning denne dagen.

Sengeliggende i ferien

Blant de fire som har møtt opp er det bare Fredrik som ikke har vært syk i det hele tatt. For eksempel hadde Theodor blitt dårlig fredag ettermiddag og ligget syk hele helga. Men mandag morgen var han klar for skole igjen. Simen hadde brukt mange dager av en sydenferie nylig til å ligge i senga.

– Kjempekjedelig, det ble ingen bading de dagene, sier han om den saken.

Falsk alarm

Når vi er til stede føler elevene seg friske og fine, men læreren merker at hun er litt uggen. – Vi får håpe det bare er falsk alarm, smiler hun.

Det var flere ting som var bra i tillegg til å få eksklusiv undervisning denne dagen. Datatettheten er slik at klassen har fire datamaskiner på deling. Derfor ble det altså nå akkurat en maskin til hver i datatimen...