STOLT: ?Du verden så fortjent, sa ordfører Torhild Bransdal før hun avduket byggeskikk-plaketten. Etterpå smilte hun bredt. Foto: odd-inge r nning uleberg

VENNESLA: Et stort kor bestående av barnehagebarn, skolebarn og det kommunale koret Etaten sang Vennesla-sangen, før Husbankens rådgiver Svein Holseth sa de forløsende ordene som venndølene liker å høre:

— Norges flotteste bygg i 2012 ligger i Vennesla. Dere har skapt et gedigent forbilde, sa han.

PLAKETTEN: Slik ser den ut, og slik skal den henge på veggen i Vennesla bibliotek. Foto: odd-inge r nning uleberg

Det var i juni Vennesla kommune og Helen&Hard Arkitektkontor vant Statens byggeskikkpris 2012 for Vennesla bibliotek og kulturhus, landets høyeste utmerkelse innen byggeskikk og første gang prisen gikk til et bygg på Agder.Torsdag formiddag var det tid for plakett-seremoni. For evig og alltid skal plaketten henge på bibliotekets vegg og minne besøkende om hva bygget sto for da det var nytt. Cirka 30 kommunalt ansatte og kanskje 20 bygdefolk benket seg i biblioteket under den høytidelige seremonien.

— Du verden så fortjent jeg synes dette er, sa ordfører Torhild Bransdal.

— Vi turte, vi satset, vi sto på og vi vant. Så skal diskusjonen gå, som alltid med et nyskapende bygg. For og mot. Luftslott eller katedral. Men nå står det her og det setter Vennesla på kartet, sa Bransdal, før hun dro av papiret som skjulte plaketten i et raskt drag til stor applaus.