KRISTIANSAND: — Hvis messa blir tydelig redusert på grunn av svineinfluensa, så faller grunnlaget for å reise bort. Foreløpig avventer jeg ny informasjon. Men når det gjelder selve influensaen, så er jeg ikke skremt, sier ordfører i Arendal, Torill Rolstad Larsen til fvn.no.

Markedsføre Agder.

Verdens største internasjonale oljekonferanse, OTC, holdes hvert år i mai, og er et viktig møtested for den globale oljebransjen og leverandørindustrien. Tidligere i år ble det klart at en delegasjon på 10 sørlandspolitikere reiser til messen sammen med representanter fra sørlandsbedrifter, samt Innovasjon Norge.

Onsdag melder oljebransjens egen bransjeavis, Offshore.no, at flere amerikanske firmaer trekker seg fra konferansen på grunn av svineinfluensaen. Et norsk firma hadde blant annet avtalt å møte en amerikansk kunde under OTC, men har nå valgt å trekke seg fra hele messen på grunn av avlysninger.

— Hvis vi blir advart mot å reise, så vil vi følge det. Samtidig sjekker vi opplysningene som myndighetene gir. Så langt har det ikke kommet noen advarsler, sier kristiansandsordfører, Per Sigurd Sørensen.

Beroligende.

Kjell Hulløen i den sørlandske næringsklyngen, NODE, har stått for mye av organiseringen rundt turen. Han tar situasjonen med stor ro.

— Jeg har fulgt nøye med både på norske og amerikanske helsemyndigheters opplysningssider, samt OTC-messens hjemmeside. Den siste utviklingen i saken peker vel egentlig i beroligende retning. Dessuten vil vi være i Houston som ikke er tungt berørt, sier Hulløen.

Fvn.no har også vært i kontakt med fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden, som foreløpig tar situasjonen med stor ro.

— Jeg har fått beskjed om at alt foreløpig går etter planen, sier Øygarden.

- Full uttelling.

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, ønsker å snakke med de andre i delegasjonen i løpet av kvelden for å få en endelig avklaring på turen.

— Vi bruker ikke penger på tur hvis vi ikke får full uttelling. Det er et tett program som varer fra 8 om morgenen til 22 om kvelden, og jeg håper vi skal få markedsført Sørlandet på en god måte, sier Thomassen.

Han snakket med noen venner som var på en flyplass i New York i går. Samtidig landet det et fly som kom fra Mexico. Der ble det ”Texas”, ifølge Thomassen.

— Det ble en skikkelig tøff sak med svært strenge kontroller, forteller han.