ARENDAL: – De fikk ikke med seg noe som helst fra butikken. Jeg tror nok ikke det er hardbarka kriminelle som har planlagt dette i lang tid, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

Det var ved 21-tiden tirsdag kveld at to mørkhudede menn med våpen forsøkte å rane butikken. Bevæpnet politi ble sendt til stedet, men da var gjerningsmennene borte. Operasjonssentralen i Agder politidistrikt sendte like etter ut en melding om at de to bevæpnede mennene kunne være farlige.

Ingen mistenkte

Politiet har avhørt flere vitner etter det brutale ransforsøket, hvor ei gravid kvinne fikk et våpen presset opp mot hodet og ble dyttet i bakken.

– Ingen er pågrepet, og vi har heller ingen mistenkte. Men takket være gode vitneopplysninger har vi god tro på å finne dem som står bak, sier Reiersølmoen.Han venter nå på rapporten fra krimteknikerne som undersøkte åstedet.

– Vi driver både taktisk og teknisk etterforskning, sier han.

Skjeldent

Reiersølmoen er overrasket over at noen forsøkte å rane en dagligvareforretning i Arendal.

– Det er lenge siden noe sånt har skjedd. Egentlig har vi hatt lite ran i det hele tatt i Arendal de siste årene, forklarer etterforskningslederen.

Driftsleder Helge Simonsen i Rema 1000 Torsbudalen sa tirsdag at det oppbevares lite penger i dagligvarebutikken.

– Det må ha vært rimelig desperate typer, for det er ikke mye penger som oppbevares i butikken, sa Simonsen tirsdag.