Gulvet på utestedet Karma var dekket av glassbiter etter voldsepisoden lørdag kveld. Foto: Joachim Eriksen

— Jeg så ham to minutter før det braket løs. Han sto da i baren og drakk en øl. Vindbjart-guttene satt i sofaen helt innerst i lokalet, sier daglig leder ved Karma, Joachim Eriksen.

Lørdag kveld ønsket han Simen Gimmestad (24) og de andre Vindbjart-spillerne velkommen til nattklubben han overtok i oktober i fjor. Eriksen er selv trener i Vindbjart og kjenner Gimmestad og de andre godt.

— Jeg hadde invitert dem. De er hyggelige gutter som ikke er ute etter bråk. Det som skjedde var umulig å forutse, men jeg har likevel hatt dårlig samvittighet. Det er for galt at noen går på byen for å ha det gøy, så ender det med å miste synet på det ene øyet, sier Eriksen.

- Virket ikke beruset

Eriksen kjenner også den siktede 20-åringen, som han snakket med tidligere på kvelden.

Daglig leder Joachim Eriksen (t.v.) og barsjef Mads Karlsson ved nattklubben Karma sier at 20-åringen var helt rolig før han plutselig begynte å kaste glass i den lille loungebaren. Foto: Erlend Olsbu

— Han var helt rolig og virket ikke overstadig beruset. Han har vært her flere ganger før, men har aldri laget bråk.

Ifølge Eriksen befant det seg kun åtte personer i loungebaren denne kvelden. Tre av dem løp ut døra da 20-åringen begynte å kaste glass.

— At han bare kastet to-tre glass kan ikke stemme. Hele gulvet var dekket av glassbiter. Merker i veggene viser at drinkglass har blitt kastet av gårde med stor kraft, sier Eriksen.

Han mener 20-åringen trolig har forsynt seg av glass som sto stablet oppå hverandre ved bardisken.

Ansatt gjemte seg

Simen Gimmestad skal ha blitt truffet av et glass som ble kastet, mens Gimmestads lagkamerat, Christan Follerås, skal ha fått et glass knust mot hodet. Follerås slapp unna med fire sting, mens Gimmestad blir blind på høyre øye.

— Det var blod overalt. I trappa ned til vinkjelleren, på gulvet og på stolene, sier Eriksen.

En kvinnelig ansatt som sto i baren skal ha huket seg ned og gjemt seg til situasjonen var under kontroll.

— Hun var nærmest i sjokk. Det var vi egentlig alle sammen, sier Eriksen.

Ifølge Eriksen var 20-åringen helt rolig da utestedets vakter pågrep ham.

— Det var han også da politiet kom, sier Eriksen.

- Er veldig lei seg

Den siktede 20-åringen har selv ingen forklaring på hvorfor han mistet besinnelsen.

— Han husker ikke om det var noen foranledning. Når det gjelder selve hendelsen husker han bare bruddstykker, sier mannens advokat, Bjørge Usterud Tveito.

Ifølge advokaten er mannen svært nedtrykt.

— Han er veldig lei seg for det han har gjort, sier Usterud Tveito.

Flere avhør

Saken er fremdeles under etterforskning av politiet, som skal gjennomføre flere avhør i løpet av uka.

— Vi har ennå ikke snakket med den ansatte, ettersom hun har vært bortreist. Det har falt på plass en del biter, men vi har ennå ikke helt klart for oss hva som skjedde, sier etterforskningsleder Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge Jørgensen har politiet ikke funnet noe motiv bak voldsutøvelsen.

— Vi har ikke fått opplysninger om at det har skjedde noe som kunne utløse en slik reaksjon. Men vi jobber videre med saken og skal til bunns i dette, sier Jørgensen.