VENNESLA: — Jeg reiste meg opp da det kom en bil inn på busstoppet. Da kom plutselig motorsykkelen. Den traff meg i ryggen før den kjørte over låret til mannen som hadde fulgt meg til busstoppet, sier Stine Myrtue Larsen til Fædrelandsvennen.

Det var etter at Hunsfest var ferdig natt til søndag at hendelsen skjedde. Ved 01.40-tiden satt kristiansandskvinnen ved siden av Terje Helgesen fra Kvarstein. Han skulle følge henne til busstoppet, hvor Myrtue Larsen skulle bli hentet av en taxi.

- Jeg var jo beruset, men jeg husker godt hva som skjedde, og det er flere andre som har fortalt den samme historien, sier hun.

Oppsøkte legevakt

Myrtue Larsen ble oppfordret til å oppsøke legevakta for å sjekke ryggen for skader av en annen kvinne på ulykkesstedet.

Terje Helgesen (49) fra Kvarstein håper politiet klarer å ta motorsykkelføreren som kjørte over låret hans. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Der og da ville jeg bare komme meg hjem. Men da jeg oppdaget jeg et stort blåmerke på ryggen, gikk jeg til legen. Ikke fordi det var veldig vondt, men jeg ville dokumentere skaden i tilfelle føreren av motorsykkelen blir tatt, sier hun.

- Låret mitt ble fartsdumpen hans

Helgesen selv måtte overnatte på sykehuset i helga. Mandag var han igjen til røntgen, denne gangen for å sjekke anklene.

— Heldigvis var det ikke brudd noe sted. Men jeg er foreløpig sykemeldt til onsdag i neste uke, forteller han.

Han håper at alle som kan ha sett noe, melder seg for politiet.

- Motorsykkelen hadde god fart. Låret mitt ble som en fartsdump. Han hoppet over det andre låret, men klarte å lande uten å velte. Så forsvant han i høy fart, forteller venndølen.

Vinglet i veien før ulykken

Politiet på stedet snakket med flere edru personer som var vitne til ulykken. De bekreftet Helgesens og Myrtue Larsens versjon av hendelsesforløpet.

Slik så låret til Terje Helgesen ut etter at motorsykkelen kjørte over det. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Et vitne observerte denne motorsykkelen kjøre vinglete noen hundre meter før ulykken, sier Homme. - Mistenker dere at det kan dreie seg om ruskjøring?

— Alt tyder i alle fall på at det er en som ikke hadde helt kontroll på sykkelen, svarer lensmannen.

Han legger til at politiet er avhengige av tips om hvem føreren er, eller at han selv melder seg, dersom de skal få løst saken.

Skryter av Hunsfest

Homme forteller at politiet var leid inn for å være til stede under hele festen på Hunsfos.

- Det var stinn brakke og politiet var til stede, men vi hadde veldig lite å gjøre. Det ble ikke meldt om noen problemer bortsett fra denne ulykken, sier lensmannen.

3500 festglade mennesker deltok på Hunsfest på lørdag. Ifølge lensmannen oppførte alle seg bra. – Det var stinn brakke og politiet var til stede, men vi hadde veldig lite å gjøre, sier John Tomas Homme. Foto: Sondre Steen Holvik