— Tildeling av prisen kom fullstendig uventet på meg. Det er sikkert mange andre som er mindre gjenkjennelige som også fortjener en slik pris. Samtidig innser jeg at jeg ønsker å bygge broer mennesker i mellom og om ikke jeg kan bygge broer kan jeg i det minste prøve å rive ned murer bygd av våre fordommer. For tross politikk, språk, herkomst, religion, kjønn eller kultur er vi alle likeverdige som mennesker, forteller Christoforus Schuff til Fædrelandsvennen.

Han er kjent for sitt arbeid blant fattige i Kristiansand, og har blant annetspilt inn julesang og laget musikkvideo for å formidle julens budskap til fattige. I 2013 fikk han Fokusprisen for sin innsats i byen.

— Noe av det aller viktigste er arbeid med holdninger overfor dem vi ikke kjenner. Fordommer er ofte bygd på uvitenhet eller frykt for det vi ikke kjenner, forteller han.

Begrunnelsen

Dette er noe av det Norske kirkeakademier skriver i sin begrunnelse for prisutdelingen:

«Han er blitt et kjent innslag i byens gater gjennom sitt engasjement for de fattigste blant de fattige. Særlig gjelder det innsatsen for de rumenske tiggerne i byen. Mange forarges over dem, og det arbeides politisk for å kriminalisere også dem som hjelper tiggerne. Fader Christofóros møter de utstøtte som medmennesker, som en aktiv bekjemper av den likegyldighet og forakt så mange møter dem med. Han har lært seg romani for virkelig å forstå hvordan de har det, hvorfor de kommer hit, og hvilke håp de har.»

Kunstverk og diplom

Schuff fikk prisen sammen med Lasse Gran fra Toten.

Prisen består av et kunstverk og et diplom til hver av prisvinnerne. Den overrekkes 21. mars under Norske kirkeakademiers årsmøte på Hadeland.