— Jeg gjør ting jeg ikke kan på det målet. Jeg kjenner at jeg har forsvareren i ryggen, og vender han bort. Det føles fantastisk å score et slikt mål, gliser målmaskinen.

Etter fint forspill av Preben skeie og Victor Vindfjell fikk Øyvind Gausdal ballen feilvendt på 16-meterstreken. På magisk vis vender han bort midstopperen og setter ballen forbi keeper, og ga Vindbjart 3-2 seieren.

— Det er en fryktelig tungt der ute, og jeg hadde tatt det som et tap om det hadde blitt uavgjort. Heldigvis vender Gaus slik som bare han kan, og vi vinner fortjent, sa Vindbjart-trener Steinar Skeie etter kampen.

Lå under etter to minutter

Det så alt annet enn lyst ut etter to minutter for Vindbjart. Alan Natan Delgado Estay prøver å drible inne i boksen, men klarer å miste ballen til Kviks Sabri Khattab, som kunne trille ballen til side for seg, slik at Øystein Næsheim fikk åpent mål.

— Det er tullete av meg, og det er ikke noe som skal skje. Heldigvis er jeg ikke 18 år lenger, så jeg klarer fint å ta meg sammen etter det, sa Estay etter kampen.

Skeie forsvarer midstopperen, og er fornøyd med hvordan han tok seg opp etter tabben.

— Det er jo noe som ikke skal skje, og det er kjipt for oss når de tar ledelsen, for da vet vi de legger seg bakpå. Heldigvis er Alain såpass god at han spiller seg veldig opp i kampen etter det, sier han.

Fantastisk frispark

Målet til Gaus var ikke det siste som skjedde i kampen. To minutter på overtid fikk Vindbjart frispark 20 meter fra mål. Christian Follerås tok sjansen, og limte ballen i krysset.

— Det er ikke tilfeldig at det er han som scorer. Jeg så han gjøre det i oppvarmingen til kampen, og har troa på ferdighetene hans. Han har gjort det før, og han kommer garantert til å gjøre det igjen, sa treneren om frisparket.

Spilleren selv var fornøyd med målet og sier han har selvtillit på frispark.

— Jeg har øvd mye på det i det siste, og jeg har scoret slike mål flere ganger de siste sesongene. Det var deilig å få drepe kampen, sier Follerås fornøyd.

Comebacket

Etter åpningsmålet var Vindbjart farlig frempå flere ganger i første omgang, men det ble med nesten før det var spilt 43 minutter. Etter innlegg på innlegg var det endelig ett som traff en Vindbjartspiller, og fra 8 meter kunne Harris stange ballen trygt inn nede ved stolperota.

Også i andreomgang tok Vindbjart føringen. Etter 54 minutter ble Preben Skeie spilt nydelig fri på kanten. Sønnen til treneren sendte et hardt innlegg, som gikk i mål via uheldige Kvik-spiller Jonathan Dixon. Hadde ikke han vært i ballen, hadde garantert Gaus som var like bak satt den.

Ut fra ingenting fikk Kvik slått ballen inn i feltet, og en umarkert Dardan Mehmeti satt inn utligningen med 14 minutter igjen.

Resten går inn i historien, med Gaus og Follerås sine fantastiske mål før slutt.

Fløy-tap

Fløy tok i mot topplaget Fram-Larvik på samme tid. Fløy fikk muligheten på straffe etter 15 minutter, Men Henrik Dahlum bommet. Det skulle bli skjebnesvangert, for bortelaget gikk til pause med en 2-0 ledelse

Fløy slo tilbake med scoring av Johan Naglestad like etter pausen, men Kvik fikk nok en scoring før slutt, og vant komfortabelt 1-3.