— Ifølge Gasnor kommer de til å investere noen titalls millioner i terminalen ved Kristiansand havn, sier havnedirektør Halvard Aglen til Fædrelandsvennen.

— For oss betyr investeringen at vi har et viktig og miljøvennlig tilbud til ferjer og cruisefartøy når de kommer til nye Kristiansand havn, legger han til.

Byggestart i 2016

Gasnor og Kristiansand Havn har inngått en avtale der målet er å bygge en LNG-terminal i Kristiansand som skal forsyne skipstrafikken med renere drivstoff, med byggestart i 2016. — Også andre kunder i regionen kan få levert naturgass ut fra denne terminalen, sier havnedirektøren.

— Kristiansand Havn er en av Norges viktigste havner og ligger strategisk på hovedferdselsåren mellom Øst - og Vestlandet, tilføyer han.

Komme først

Daglige avganger av skip i faste ruter er en naturlig målgruppe for LNG som drivstoff. De nye ferjene til Fjord Line går nå på LNG.

— Det jobbes med å samkjøre utbyggingen av den nye terminalen for LNG med byggingen av den nye fergeterminalen, forteller Aglen.

— Gasnor vil ha ansvar for etablering og drift av terminalen, mens havna stiller tomt til disposisjon. Arbeidet er enda ett steg i retning av å gjøre Kristiansand havn enda mer fremtidsrettet, legger han til.