OT6B5908.jpg Foto: Kjartan Bjelland
Friederike Arntsen var redd brannen hadde ødelagt det meste av kunsten hennes. Hun ble lettet da hun så at det aller meste var helt inntakt. Foto: Kjartan Bjelland
OT6B5981.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Det henger rundt 60 bilder på veggen der oppe i andre etasje. Det er store deler av produksjonen min, sier Arntsen.

Hun står på brygga utenfor atelieret og aner ikke hvordan det har gått med verken bilder eller arbeidsutstyr. Hver sommer flytter hun all kunsten inn i atelieret og gjør det om til et galleri for turister og andre som er interessert i arbeidene hennes.

— Det er vanskelig å anslå verdien av noe slikt, men røft sagt så er det vel snakk om rundt 250.000 kroner, sier kunstneren.

Lettet

En drøy time etter at brannvesenet kom til fikk hun lov til å ta en kjapp titt for å se på skadeomfanget.

— Nå er jeg lettet. Med unntak av noe lettere sotskader virker det som om alt er intakt. Det var virkelig mer enn jeg kunne håpet på, sier Arntsen.

Personlig forhold

I underetasjen har flammene tatt godt for seg, men takket være snarrådig innsats fra huseieren er det få spor etter brannen i andre etasje hvor Arntsen holder til.— Jeg har holdt til her ute på Geitodden i åtte år og jeg har et personlig forhold til hvert eneste bilde som henger på veggen her. Dette var bra, konstaterer hun.

Flytter hjem

Kort tid etter brannen er slukket heller det mot at huseier river huset. Det betyr at Friederike Arntsen må finne seg et nytt sted.

— Det er vemodig og trist å måtte flytte ut. Jeg kommer til å pakke sammen alt og åpne et nytt atelier med utstilling hjemme hos oss her på Flekkerøya, sier Arntsen.