Onsdag skal bystyret ta stilling til avtalen der hensikten er å komme fram til et bindende rammeverk for samarbeid og utvikling av området. Kommunen har fått tilbud fra flere aktører med erfaring fra utvikling av lignende områder der formålet har vært aktiviteter knyttet til helse og omsorg.

Lillesand har hatt møter med en rekke tilbydere, og rådmannen går inn for at det skrives avtale med Norske Helsehus AS. Oppgaven nå er å «utvikle Dovre til et attraktivt område og et utstillingsvindu for andre kommuner», skriver kommunalsjef for teknisk sektor, Aud Sunniva Fuhr.

I avtalen legges det til grunn at det skal bygges 20 nye omsorgsboliger med tilskudd fra Husbanken.

— Det er utgangspunktet. Forhandling om pris kommer senere. Vi må også se videre på hva prosjektet skal omfatte totalt, sier Fuhr til Fædrelandsvennen.

Hun kan foreløpig ikke svare på hva prosjektet vil koste.

Norske Helsehus ble etablert for to år siden. Selskapet har engasjert seg i byutvikling i Halden og omsorgsboliger ulike steder på Østlandet.

Området på Dovre er på i alt 26 mål. Nå skal arealene videreutvikles gjennom bygging av boliger og oppretting av helse- og omsorgstjenester.