Rune Edvardsen vil frelse buddhister i Thailand med rock. Her fra en konsert i Ghana i mars i år. I bakgrunnen bassisten Peter Carlsohn fra Sverige. Foto: Nathalie Edvardsen

— I november skal vi holde ni konserter på forskjellige steder i Thailand. Det blir første gang vi prøver dette her, så jeg er spent på mottakelsen, sier evangelisten med base i Sarons Dal i Kvinesdal.

Siden bare rundt 600.000 av Thailands 70 millioner innbyggere er kristne, ønsker Rune Edvardsen å gå forsiktig fram når han skal evangelisere der. Han sier det er viktig å lære seg og respektere landets kultur og måten å tenke på for å bli akseptert. Konsertmøtene vil bli arrangert i nært samarbeid med lokale kristne menigheter.

Rune Edvardsen som selv både synger og spiller gitar, karakteriserer musikken til bandet sitt som tradisjonell rock.

Konsert for soldater

Det er i perioden 6. til 17. november at Rune Edvardsen drar på Thailand-turné. I tillegg til de ni konsertmøtene, skal evangelisten og bandet hans holde en egen konsert for 2000 soldater i kongens garde i Bangkok. På denne konserten blir det nok mest musikk, og bare forsiktig evangelisering.

— Vi ble invitert til å spille for soldatene etter at noen generaler har blitt kristne. En av generalene var også gjest i Sarons Dal under årets sommerstevne, forteller Rune Edvardsen.

Lønner misjonærer

Troens Bevis som er misjonsorganisasjonen til Rune Edvardsen, betaler også lønn til 40 lokale misjonærer i Thailand. Dette koster ifølge Rune Edvardsen mer enn rockekonsertene de skal holde.

— Dette blir ikke som å holde store møter og konserter i Afrika, som vi har mange års erfaring fra. I Thailand starter vi fra skratsj. Her har evangelisering mer skjedd fra person til person. Nå skal vi samle store folkemengder, sier han.

Rune Edvardsen forventer at konsertene i Thailand vil samle rundt 3000 mennesker på hvert sted. Han beskriver det som en milepel at de nå også skal satse i Sørøst Asia med store kampanjer. Det vil også bli aktuelt å drive eller støtte humanitære prosjekter i Thailand.

Millionbudsjett

Misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdens Evangelisering som er det formelle navnet, hadde i fjor i overkant av 44 millioner kroner i inntekt. Det er ny rekord, og fire millioner kroner mer enn i 2012. Misjonsorganisasjonen henter sine inntekter givere og testamentariske gaver.

Ifølge årsberetningen for 2013 driver organisasjonen evangelisering, inkludert tv-sendinger, i nærmere 200 land. Foruten egne ansatte som reiser rundt og evangeliserer, støtter Troens Bevis 1000 lokale evangelister i 42 land økonomisk.

Troens Bevis hadde i fjor 28 ansatte som utgjorde 21 årsverk på lønningslisten.