Torin Salvesen og Aud Røise stoppet i Kristiansand en dag på vei østover med bobilen. Foto: Heida Gudmudsdottir

KRISTIANSAND: — Vi har hatt veldig mange folk. Nå er høysesongen akkurat startet, men i år har vi også hatt veldig godt belegg tidlig i sesongen. I juni har vi særlig hatt godt besøk av tyske bobilturister og vi merker at de trekker innover fra veiene. Vi har ingen nøyaktige tall ennå, men det er flere enn i fjor, sier daglig leder Trond Bjorvand ved Kristiansand Feriesenter.

Været tillegger han liten betydning.

Magne Hurvenes (til venstre) og Johan Francis (5) sammen med Einar Eskildt og Jacob (5) i klatrestativet. Foto: Heida Gudmudsdottir

— Det er veldig mange barnefamilier som kommer hit i juli og de bestiller tidlig. Har de først bestemt seg for å komme hit, så kommer de uansett vær. Vi ligger jo nært Dyreparken og den er utrolig viktig, sier Bjorvand.

Sommerværet lar vente på seg

Fikk sett Sabeltann

Blant de besøkende på feriesenteret tirsdag var en venninnegjeng på fire fra Møre. Regina Lynge Båtsvik (19), Ingvild Vatne (20), Julie Katharina Knotten (21) og Gunhild Aae (18) bestemte seg for å forlenge sørlandsturen med en uke etter å ha besøkt Skjærgårdsgospel i Tvedestrand. De har allerede rukket å få med seg en av de største attraksjonene Kristiansand har å by på.

— Vi var på Kaptein Sabeltann-show i går. Det var veldig bra, forteller jentene før gruppas største Sabeltann-fan avslører seg.

— Jeg sang med på alle sangene. Dette er det tredje Sabeltann-showet jeg er på, forteller Regina.

Synne (9) tester vannet under oppsyn fra storesøster Vanessa (11) Foto: Heida Gudmudsdottir

Tirsdag er planen å komme seg inn i byen. Sørlandssommeren har vært preget av varierende vær hittil, men tross et lettere skydekke utenfor, er stemningen god inne i teltet hos jentene.— Vi hadde forventet litt mer av været her, så der har dere skuffet. Man må bare ha en god innstilling og gjøre det beste ut av det. Vi har hatt det bra, og det er veldig fint her, mener Gunhild og får støtte fra venninnene.

- Ungene trives

Oppe på lekeplassen finner vi Einar Eskildt og Magne Hurvenes sammen med Johan Francis (5) og Jacob (5). De er på tur sammen med 18 andre familier fra Froland menighet og har tatt plass ved den lille vannsklien. At solen titt og ofte søker tilflukt bak skyene virker ikke å prege barnas badelyst nevneverdig.

— Dette er første gangen vi i menigheten er på en sånn tur. Vi kom med båt i går, og ungene trives veldig bra. Været tilpasser vi oss. Det er folkene som skaper stemningen. Ungene trives veldig godt og det er jo det viktigste, sier Eskildt.

Dette kan du gjøre i sommer uten å tømme lommeboka

Trosser været

Bobilene på plass ved Roligheden. Foto: Heida Gudmudsdottir

På Roligheden camping er det også begynt å fylles opp med campingvogner og bobiler. Torin Salvesen og Aud Røise fra Eidfjord i Hardanger er på rundtur med sin bobil, og har tatt seg en dag i Kristiansand.— Vi pleier alltid å overnatte på Roligheden når vi stopper i Kristiansand. Vi begynte å kjøre i går og skal videre østover i morgen, men vi rekker å sykle en tur inn til byen i dag, forteller de.

Det var ingen voldsom badeaktivitet ved Roligheden tirsdag, men en som trosset skyer og beskjedne temperaturer er ni år gamle Synne fra Vennesla.

— Hun bader uansett vær. Selv på vinteren, kan storesøster Vanessa (11) fortelle.