KRISTIANSAND: Florian Wutz (25) og Simona Just (26) har vendt et par hoder under sitt opphold i Norge og Kristiansand. De to tyske turistene er i ferd med å avslutte en tre uker lang norgesferie. Som transportmiddel bruker de en hjemmesnekret bobil.

I Norge er de kanskje vant til bobiler og campingvogner og blir litt overrasket når de ser en bil som dette

Med telt på taket, kjøkken i bak og solcellepanel har kjørt fra Kristiansand til Trondheim og tilbake via Vestlandet. Nå tilbringer norgesferiens siste dag på Kristiansand Feriesenter.

— Dette er første gangen vi er i Norge. Vi er turmennesker og kom hit på grunn av landskapet. Turen har vært veldig fin, men været har ikke vært så veldig bra, sier Wutz.

- Brukt 100 arbeidstimer

Å kombinere bosted og transportmiddel er ikke særlig uvanlig. Spesielt ikke på en campingplass, men parets løsning er likevel ikke et vanlig syn. Bilen har de oppgradert selv, og de anslår å ha brukt rundt 15.000 kroner til sammen. Det har tatt tid, men paret er godt fornøyd med resultatet.

— Vi regner med at det har gått rundt 100 arbeidstimer. Arbeidet har gått litt sakte fordi det har blitt utsatt, så det har tatt noen år. Vi camper overalt. På denne turen har vi overnattet oppe på fjellet, ved elven og andre steder i naturen. Det er en veldig fin frihetsfølelse. Teltet tar vi opp og ned på fem minutter, så det er fort gjort, sier de.

Den velutstyrte bilen har vekket en viss oppmerksomhet på campingplassen. Paret har vært på flere turer med den og forteller at nordmenn blir spesielt forundret når de ser bilen med teltet på taket.

Kostbar elektrisitet

— I Norge er de kanskje vant til bobiler og campingvogner og blir litt overrasket når de ser en bil som dette. Vi fått en del kommentarer og oppmerksomhet. Andre steder er det mer vanlig. Vi har blant annet vært på Sardinia i Italia og der var det flere lignende biler, forteller Jost.

Selv om bilen gir en rimelig ferietur i det norske landskapet har det vært noen utfordringer på veien. Særlig det norske sommerværet har gitt paret noen ekstrautgifter.

— Vi har et solcellepanel, men det har ikke vært veldig effektivt her i Norge når det har vært så lite sol. Strømkostnadene har vært høye. I tillegg så er det vanskelig å dusje når du reiser med en bil og et telt, forteller de.