— Men det blir ikke før i midten av februar. Det vil fortsatt være et par uker med mildvær, før kulda kommer tilbake igjen, sier statsmeteorolog Frode Håvik Korneliussen ved StormGeo.

Det var Dagbladet som først omtalte at det kalde og tørre vinterværet kommer tilbake. Langtidsmeteorolog Simon Jury ved StormGeo har sett på prognosene for februar, og forteller om kalde luftrykk fra Nordpolen som kan gi kaldt vær i Norge.

Kald luft fra nord

— Vi er fortsatt usikre på hvor disse høytrykkene vil plassere seg. Slik det ser ut nå, vil det bli kaldere vær rundt uke 2 i februar, sier Jury til Fædrelandsvennen.

Håvik Korneliussen bekrefter at det er usikkert hvor høytrykkene vil plassere seg.

— Kollegaene mine har sett på det som skjer høyt i atmosfæren, som påvirker været på bakken. Kort sagt er det en oppvarming som fører til en svekkelse av lavtrykkene. Dette gjør det lettere for at høytrykk dannes, som er med på å kjøle ned temperaturene på bakken, sier meteorologen.

— Prognosene vi ser i dag, øker sjansene for at denne kuldeperioden kan komme. I så fall vil det ikke bli før i midten av februar, også på Sørlandet.

Usikre prognoser

Det er først og fremst indre Østlandet som kan oppleve temperaturer helt ned mot 30 - 40 minus.

— Det blir ikke like kaldt på Sørlandet. Slik det ser ut nå, vil det bli like kaldt som i januar.

Torsdag 21. januar ble det målt 20,2 minusgrader på Kjevik i Kristiansand. Dette er årets kaldeste dag så langt. Sørlandet må belage seg på noen uker med mildvær, før kulda vender tilbake.

— Akkurat nå er det mulighet for en ny periode med sprengkulde, sier Håvik Korneliussen.