AGDER: — Vi kjører med vanlig styrke og det pleier å holde i vinterferien. Er det voldsomt mye å ta tak i, har vi stående muligheter til å ta overtid, sier UP-sjef for Agder-fylkene, Øystein Krogstad til Fædrelandsvennen.

Skal ikke føle seg trygge

Til helga starter vinterferien i begge Agder-fylkene og det er ventet rene pilegrimsferden til høyfjellet. Krogstad sier at bilister på vei opp til pudderføret kan vente seg å møte politiet både langs riksvei 9 og fylkesvei 41. — Vårt motto er å være overalt alltid, så fartssynderne skal ikke føle seg for trygge noen steder. Vi kommer til å være på utfartsstedene til hyttene, men skal også holde et øye over europaveiene, sier Krogstad.

- En del "haueløse"

Politiet kommer til å holde fokus på bilister som er for harde på gasspedalen, men følger også med på andre kjente bilsynder.

— Det er en del "haueløse" bilister som ikke sikrer barna skikkelig i bilen. Det er også noen som pakker bilen uforsvarlig. I tillegg har vi de som bare MÅ snakke i mobiltelefonen på vei til hytta, sier UP-sjefen.

Skrekkhistorie

Krogstad trekker fram en skrekkhistorie som en UP-patrulje kom over for to år siden.

— Det var en kar som fikk fartsbot på 5.600 kroner på vei opp til Hovden, og 6.000 på vei ned igjen. Men det var prikkene som hopet seg opp han var mest bekymret over, ikke den store summen.

Krogstad håper kontrollene blir resultatløse og at bilistene holder seg i skinnet.

— Når de har unger og familien med seg i bilen, så gjør det kanskje at de tenker litt mer med hodet, sier han.