— Vi har foreløpig solgt 83 prosent av disse billettene, omtrent på samme nivå som vi var i fjor. Når forsommeren er så fin som den har vært i år, merker vi det på salget. Vi merker også en enorm pågang så fort været har vært dårlig i et par dager, sier informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett.

Star Tour flyr charterreiser fra Kjevik til Tyrkia og Kypros, og har en kapasitet på ca 4.700 billetter fra Kjevik denne sommeren.

— For tre-fire år siden hadde vi en regnfull sommer. Da dukket en mann opp i butikken og sa at han hadde 50.000 kroner å bruke, han ville bare reise bort. Da hadde vi ingen billetter igjen, så vi kunne ikke hjelpe ham, sier Larsen-Vonstett.

Sol begge steder

Fædrelandsvennen møtte reiseglade sørlendinger på vei til Alicante klokka 16.50 lørdag. Denne uka er værmeldingene temmelige like her nord og der sør. Etter hvert.

— Vi visste jo ikke om at det skulle bli så fint da vi bestilte turen. Nå har vi kost oss med sola her hjemme, og så får vi kose oss med solen der nede, sier Lisa Diane Nilsen.

— Nå har jeg hørt i 17 år at vi reiser fra varmen når vi drar til Spania, men det er jo først i år det faktisk stemmer, sier Morten Kittelsen. Han skal på ferie med sin kone og tre døtre.

Høstsalget mest væravhengig

Ving flyr charterfly fra Kjevik til Mallorca, Gran Canaria og Tenerife denne sommeren. Ifølge markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Fossum, er det heller høstsalget som avhenger mer av sommerværet.

— Skoleferier og ferier i juli måned blir ofte booket lang tid i forveien. Vi åpnet salget for neste sommer allerede i juli, så det er mulig å bestille reisen et helt år i forveien, og en del benytter seg av det. Mange av julireisene blir bestilt lenge før vi vet hvordan været her hjemme blir, sier Fossum.

— Har det vært fryktelig dårlig vær hjemme, er det mange som heller tar ut en ekstra ferieuke på slutten. Hvis det har vært veldig fint vær, finnes ikke det samme behovet, sier Fossum.