Svømmebassenget er dekket til utenom badesesongen. Maaseide bygde selv hytta etter å ha revet den gamle ved overtakelsen i 2001. Foto: Torstein Øen
Eiendommen, her til høyre i bildet, ligger kloss inntil Høvåg kirke. I 2005 fikk Maaseide kommunen på nakken etter å ha anlagt sandvolleybane inntil kirkegårdsmuren. Foto: Torstein Øen
Svømmebassenget er dekket til utenom badesesongen. Maaseide bygde selv hytta etter å ha revet den gamle ved overtakelsen i 2001. Foto: Torstein Øen
Svømmebassenget er dekket til utenom badesesongen. Maaseide bygde selv hytta etter å ha revet den gamle ved overtakelsen i 2001. Foto: Torstein Øen
Bjørn Maaseide har solgt landstedet for 12,5 millioner. Foto: Torstein Øen

— Du kommer nok til å se meg på Sørlandet mer enn du aner fremover, sier Bjørn Maaseide, som Fædrelandsvennen treffer utenfor Herlig Land i Markens, der han spiser middag med Elixia-ansatte i Kristiansand.

Tidligere i år ble det kjent at 47-åringen og kona Linda skiller lag etter 22 års ekteskap. Sammen har de fire barn og et lass minner, inkludert 14 sørlandssommere ved feriestedet i Høvåg.

I vinter kom også nyheten om at Maaseide overtar som norgessjef i Sats Elixia, landets største treningssenterkjede med rundt 70 sentre, 5000 ansatte og 200.000 medlemmer.

Tid for hard jobbing

— Vi har hatt masse gode opplevelser her nede, men alt går ikke som man planlegger i livet. Ungene er blitt større, jeg har begynt i ny jobb, og dette er ikke ei hytte du bare låser opp og bruker. Det kreves en del innsats, forklarer treningssentergründeren.

Ifølge bladet Kapital sitter Stavanger-mannen på verdier for én milliard kroner. Med dette er han landets desidert rikeste idrettsprofil, etter å ha vist ryggen til langrennskongen Bjørn Dæhlie for lengst.

Bjørn Maaseide utenfor restauranten Herlig Land i Kristiansand tirsdag ettermiddag, der han spiste middag med Elixia-ansatte. Foto: Vegard Damsgaard

Den høyreiste siddisen har hendene fulle. I forrige uke ble det offentliggjort at Bjørn Maaseide blir nestleder i styret for Norsk Tipping, da kulturminister Thorhild Widvey kastet det gamle.Det betyr mindre avslapping og atskillig mer jobbing og pendling de neste årene. Arbeidsstedet blir hovedsaklig Oslo, Stavanger er fortsatt hjembyen og Kristiansand noe midt i mellom.

— Jeg hadde 17 år i underholdningsbransjen, deretter sju år som investor. Nå har jeg et tiårsperspektiv på å få det norske folk i trening, forteller han.

Nå har jeg et tiårsperspektiv på å få det norske folk i trening.

Maaseide og kona kjøpte den fem mål store eiendommen i Lillesand for 1,9 millioner kroner i 2001. Den gamle hytta ble revet til fordel for ei ny på 105 kvadratmeter, med anneks og svømmebasseng.

Ga bort sand til Kristiansand

Landstedet havner ikke på sørlandske hender. Salget har gått utenom megler; 47-åringen ble raskt enig med en bekjent fra Stavanger om prisen på 12,5 millioner.

Den nye eieren heter Gunnar Magne Christensen, og er på dagen ti år yngre enn sin omgangsvenn. Christensen er sjef og eier i Stavanger-konsernet GMC, som gjør serviceoppdrag for offshore- og skipsnæringen.

Bjørn Maaseide og makker Jan Kvalheim under forberedelser til Sydney-OL i 2000. Foto: Scanpix

— Det har vært masse arbeid, han får et flott sted. Men det har vært en god investering, jeg skal ikke klage på det, smiler Maaseide. I 2005 havnet hytteeieren i en mye omtalt strid med Lillesand kommune etter å ha anlagt sandvolleybane kloss inntil kirkegårdsmuren uten tillatelse.

Det endte med at banen måtte fjernes. 50 kubikkmeter sand ble donert til Kristiansand kommune, som la den på de nye banene i Nybyen ved foten av Baneheia.

Firebarnsfaren trapper nå ned investeringsvirksomheten gjennom selskapet Maaseide Promotion. Senest sist høst kjøpte han et industriområdepå Ålgård i Rogaland for 160 millioner kroner.