Helsenettverk Lister er et interkommunalt samarbeid om helse og velferd i de seks vestligste kommunene i Vest-Agder. Prosjektet «Gode overganger» har fått 800 000 kroner av Helsedirektoratet til arbeid innen psykisk helse— og rusfeltet. Helsedirektoratet har også bevilget 1,2 millioner kroner til å utvikle en modell for tilrettelagt trenings- og aktivitetstilbud for personer med nevrologiske sykdommer og skader.

— Vi er veldige glade for å ha fått innvilget søknadene våre. Resultatet blir et stort løft av brukernes tilbud, sier samhandlingskoordinator i Helsenettverk Lister, Elisabeth Urstad.

Hun er spesielt fornøyd med bevilgningen til prosjektet «Gode overganger».

— Det er mye å hente i psykisk helse- og rusfeltet. Pasientene kommer til å få et sømløst tilbud der fagpersoner i spesialhelsetjenesten og kommunehelsetjenesten kommuniserer bedre, sier Urstad.

Helsenettverk Lister har også fått 100 000 kroner av Nordens velferdssenter. Pengene skal brukes til det kommende nordiske samarbeidsprosjektet Connect. Målet med prosjektet er å utarbeide en nordisk praksis innen velferdsteknologi.