— Vi kommer til å avhøre et par vitner til i løpet av uka som kommer. Så ser jeg for meg at vi tar et nytt avhør av den siktede, sier etterforskningsleder Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Han opplyser at vitnene har avgitt forklaringer som stort sett er sammenfallende.

— Vi har fått et ganske klart bilde av hendelsesforløpet. Det er ikke veldig annerledes enn slik det er fremstilt i avisen, sier Jørgensen.

Den siktede 20-åringen har erkjent å ha skadet to personer i loungebaren på Karma like før midnatt lørdag kveld. Han har overfor Fædrelandsvennen, via sin advokat, opplyst at han ikke har noen forklaring på hvorfor han begikk voldshandlingene.

Fikk whiskyglass i hodet

Simen Gimmestad (24) ble truffet i ansiktet av to ølglass, mens kompisen Christian Follerås fikk et whisky-glass knust mot hodet. Gimmestad, som fikk beskjed om at han mister synet på det høyre øyet, ligger fremdeles innlagt på sykehus i Arendal.

— Jeg har fått beskjed om at jeg kanskje vil kunne se noe på øyet som ble skadet, sier Gimmestad til Fædrelandsvennen.

Gimmestad og de andre Vindbjart-spillerne har tidligere fortalt at voldsutøvelsen de ble utsatt for skjedde helt uprovosert.

— Det var en gjeng som begynte å slenge dritt. En av dem kastet en øl i ansiktet på Christian. Vi lurte på hva de holdt på med, men sa at vi ikke ville ha noe bråk. En skulle nesten tro at han ble rasende fordi vi ikke gadd å bråke med dem, sier Gimmestad.

Vitne fikk status som mistenkt

Politiet bekrefter overfor Fædrelandsvennen at det var en form for håndgemeng i forkant av voldshandlingene.

— En av dem vi har avhørt fikk endret sin status fra vitne til mistenkt under avhøret. Det dreier seg om en mulig legemsfornærmelse, sier Øystein Jørgensen.

Han opplyser at mistanken trolig vil bli frafalt når saken er ferdig etterforsket.

Karmas daglige leder, Joachim Eriksen, har tidligere fortalt at den siktede 20-åringen ikke virket overstadig beruset da han ankom utestedet. Han skal også ha vært helt rolig like før kaoset brøt løs. Ifølge Eriksen kommer nattklubben nå til å hyre inn ekstra vakter fra Securitas i håp om å hindre lignende episoder i fremtiden.

— Vi kommer nok til å ha en fast vakt inne i loungebaren og sørge for at det alltid er mer enn én ansatt til stede der, sier Eriksen.

Har tenkt på gjerningspersonen

Politiet har nå avhørt den kvinnelig ansatte som sto bak baren. Ifølge Jørgensen har hun fått med seg det meste av det som skjedde.

— Hun har gitt en god forklaring. Den ga oss ikke så mye nytt, men forklaringen hennes styrker det øvrige som har kommet fram, sier Jørgensen.

Den siktede 20-åringen er ifølge sin advokat svært lei seg for det han har gjort.

Simen Gimmestad sier til Fædrelandsvennen at han har tenkt noe på gjerningspersonen, selv om han først og fremst er opptatt av sin egen situasjon.

— Det kan jo endre seg med tiden, men akkurat nå hadde det vært veldig vanskelig å skulle snakke med noen som har gjort dette mot meg, sier Gimmestad.