Aleksander Østerhus var nettopp kommet inn på øya Stokken øst for Kristiansand, da han oppdaget en større sølvfarget beholder et lite stykke fra vannet.

— Det står på beholderen at man ved funn av denne, skal kontakte politiet og Forsvaret. Så dette ble gjort, forteller Østerhus til Fædrelandsvennen.

Båret i land?

— Politiet er varslet om at det er funnet en beholder med fosforsyre. Den er så stor at den ikke har drevet i land, men er blitt båret til stedet, mener unggutten.

— Jeg har fått hjelp av en person som kom forbi, til å forklare politiet om hvor beholderen er funnet, legger han til.

Da Fædrelandsvennen snakker med Østerhus klokka 13, var han på funnstedet og sørger for at ikke det kommer flere personer for nærme beholderen.

Bombegruppen varslet

— Dette er militært utstyr, så vi kontaktet Forsvarets operative hovedkvarter så de kunne få bombegruppa til å vurdere hva som måtte gjøres, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt.

— Bilder er mottatt fra stedet, og bombegruppen mente dette var en tom beholder. Vi vet ikke om den er ufarlig, men Forsvaret henter beholderen over helga, legger han til.

— Unggutten som ringte inn meldingen skal ha ros for å ha vært observant, varslet politiet med en gang, gitt god beskrivelse av funnstedet og objektet. Han var dyktig, understreker Voreland.