Hedmark politidistrikt fikk klokka 08.48 torsdag melding om at en bil og en buss hadde kollidert på riksvei 3 nord for Tynset i Hedmark. Det var en møteulykke, og én person i personbilen omkom, skriver Aftenposten.no.

— Det var en fra bussen som ringte, og der er ingen skadet. Ulykkesstedet ligger på Lonåsen 15 kilometer nord for Tynset i retning Kvikne, sier operasjonsleder Jørn Akre ved Hedmark politidistrikt.

To patruljer fra Tynset lensmannskontor var fremme på ulykkesstedet et kvarter etter at ulykken ble meldt.

Politiet i Hedmark melder på Twitter at bussen kom over i feil kjørebane.

42 ungdommer

Om bord i bussen var det 42 4H-ungdommer fra Agder og Telemark som var på vei til landsleiren på Tautra i Nord-Trøndelag. Bussen skulle ha vært framme på landsleiren torsdag ettermiddag.

Rådmann Arne Einar Trøan i Tynset sier til NRK at kommunens kriseteamet er kalt sammen og er klare for å ta imot ungdommene.

— Vi er forberedt på at mange av dem kan ha behov for å snakke om det de har opplevd, sier Trøan.

Generalsekretær i 4H, Sølvi Egner-Kaupang, opplyste tidligere i formiddag til adressa.no at de foresatte til alle på bussen var varslet om ulykken. Ifølge Kaupang skal det stå bra til med alle ungdommene.

— Når de kommer til Tynset vil de få muligheten til å fortsette til leiren, eller dra hjem. Vi vurderer fortløpende om vi skal ha et kristeam klart på Tautra når de kommer dit, og vi skal selvsagt ha en beredskap for eventuelle reaksjoner senere i uka, sier Egner-Kaupang til adressa.no.

- Dramatisk

— Vi har 10 stykker fra Vest-Agder 4H med i denne bussen. Fysisk er det ingen som er skadet, men et kriseteam vil ta imot dem når de kommer frem til leiren. De får også hjelp av helsepersonell på stedet, sier Inger Øyen, daglig leder i Vest-Agder 4H, til Fædrelandsvennen.

Hun har selv vært i kontakt med bekymrede foreldre.

— Foreldrene er takknemlige for at ingen er skadet. Vi har også gitt beskjed til de som var i bussen om å ringe hjem. Dette er selvfølgelig veldig dramatisk, sier Øyen.

Blir ivaretatt

8 medlemmer og tre utenlandske gjester fra Aust-Agder 4H var også med på bussen.

— Jeg har vært i kontakt med lederen deres, som var på bussen da ulykken skjedde. De er rystet, og ting skjer veldig fort akkurat nå. Da jeg snakket med dem ble bagasjen lastet over i en annen buss, for å bli transportert inn til Tynset, hvor de ville bli møtt av et kriseteam. Der kan også deltagerne få avgjøre om de vil reise hjem eller bli med på leiren videre. Deltakerne blir godt ivaretatt, og vil få anledning til å snakke om det som har skjedd. Ifølge lederen er det ikke mange av våre deltakere som var vitne til selve ulykken, sier daglig leder i Aust-Agder 4H, Martine van der Eems.

Ifølge daglig leder for busselskapet, skal det gå bra med sjåføren.