Liv Landaas representerte Søgne kommune da Robert Liland trakk kommunen for retten etter omfattende mobbing i sin oppvekst. Her sammen med advokat Gro Hamre til venstre. Foto: Arkivfoto
Rådmann Kim Høyer Holum og ordfører Åse R. Severinsen er ordknappe om at oppvekstsjefen nå går av. Foto: Henrik Ihme

— Det er enighet om sluttpakke, og at hennes engasjement opphører. Vi tok grep på bakgrunn av signaler vi har fått fra ansatte og brukere i kommunen, sier Jack Andersen (H), medlem av formannskapet og leder av administrasjonsutvalget i kommunen.

— Den avgjørelsen var det politisk enighet om, men jeg tar spesielt ansvar i saken som leder av administrasjonsutvalget, sier han til Fædrelandsvennen.

Enighet

- Gjelder dette også for sluttpakken?

— Den har rådmannen forhandlet fram, men flertallet i formannskapet stiller seg bak avtalen, sier Jack Andersen.

- Hvorfor måtte hun gå?

— Dette er en personalsak, men det har vært en konflikt gående. Vi gjør ikke dette for å knekke henne, men det er for det beste at våre veier skilles, forklarer Andersen.

- Har dere tatt lignende skritt før?

— Så vidt jeg vet er dette første gang en kommunalsjef slutter etter påtrykk fra politisk hold, sier Jack Andersen.

Fallskjerm

Liv Landaas selv kjenner til at Fædrelandsvennen omtaler saken, men har ikke ønsket å gi en kommentar.

For at Liv Landaas skal slutte i jobben etter over fire år i stillingen, må kommunen betale henne lønn på 825.000 kroner i året i to år. Unntaket er det siste halvåret, hvor kommunen kun betaler mellomlegget mellom hennes gamle og nye lønn.

Rådmann Kim Høyer Holum og ordfører Åse R. Severinsen er ordknappe om at oppvekstsjefen nå går av. Foto: Henrik Ihme

Rådmann Kim Høyer Holum bekrefter overfor Fædrelandsvennen at kommunalsjefen nå går av med en sluttavtale.— Hun har sagt opp jobben og får to års etterlønn med avkortning det siste halvåret avhengig av lønn i ny jobb. Jeg kan ikke kommentere bakgrunnen for at hun nå slutter, sier han.

Ny jobb

Fædrelandsvennen vet at Landaas skal gå rett i ny jobb etter ferien, som rektor ved Farsund barne- og ungdomsskole med tiltredelse 1. august.

Det er ikke vanlig med slike avtaler

— Det betyr at hun får en avkortning i etterlønnen det siste halvåret, men det avhenger av hennes nye lønn, som jeg ikke kjenner, sier Høyer Holum.

- Har dere levert ut lignende sluttavtaler tidligere?

— Det er ikke vanlig med slike avtaler, men avtalen ligger på nivå med lignende avtaler i kommunal sektor.

- Men det ligger i dette at hun ikke lenger var ønsket?

— Jeg har ingen kommentar til bakgrunnen for dette, sier Kim Høyer Holum.

Lokk på saken

Fædrelandsvennen kjenner ikke til hvilke eventuelle konflikter som ligger til grunn for at Liv Landaas nå har inngått en sluttavtale, men forholdet mellom Landaas og kommunens pp-tjeneste skal ha vært anstrengt.

Fra den politiske ledelsen var det ellers lite å få ut om saken tirsdag. Ordfører Åse Severinsen og varaordfører Helge Andresen (begge H) henviser til rådmannen, og heller ikke opposisjonspolitikerne Torfinn Kleivset (KrF) eller Solveig Kjelland Larsen (Ap) ønsker å kommentere saken.