63-åringen står tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, brudd på vikeplikten og for å ha etterlatt syklisten i en hjelpeløs tilstand etter ulykken.

Aktor Tove Haugland la onsdag ned påstand om 75 dagers ubetinget fengsel.

— Vi ber også om at hun mister førerretten for alltid, sier Haugland til Fædrelandsvennen.

Bråbremset og gikk i asfalten

Ulykken skjedde 30. september i fjor, da 63-åringen kjørte ut fra boligen til sin datter i Bukksteinsdalen. Kvinnen svingte ut på sykkelstien som benyttes av både syklister og beboere i området. En kvinnelig syklist som kom østfra bråbremset for å unngå sammenstøt med bilen, noe som førte til at hun gikk i asfalten.

Jeg er fryktelig lei for at hun ble skadet. Det gikk veldig fort og syklistene kom knallfort.

Kvinnen er fremdeles 100 prosent sykmeldt.

Etter ulykken oppsto det en opphetet stemning på ulykkesstedet. 63-åringens datter, som var passasjer i bilen, innrømmet i retten at hun hadde kjeftet på syklistene.

De to reiste deretter fra stedet. På bakgrunn av dette har politiet valgt å tiltale sjåføren for å ha forlatt syklisten i en hjelpeløs tilstand.

63-åringen forklarte i retten at hun flere ganger spurte syklisten om hvordan det sto til med henne. Hun beklaget også at syklisten ble skadet.

— Jeg er fryktelig lei for at hun ble skadet. Det gikk veldig fort og syklistene kom knallfort, sa 63-åringen i retten.

Nekter straffskyld

63-åringen mener at hun ikke gjorde noe straffbart før ulykken.

— Hun mener at hun ikke opptrådte uaktsomt. Det er også grunn til å se på fornærmedes opptreden. Aktsomhetskravet gjelder også for syklister, sier kvinnens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Han ba onsdag om frifinnelse på alle punkter på vegne av sin klient.

Dom i saken faller om 14 dager.