— Politiet har sikret seg noen av plakatene, resten skal fjernes i løpet av kort tid, opplyser vaktsjef ved Grimstad politistasjon, Jostein Langballe.

Over ti plakater og klistremerker fra den nynazistiske organisasjonen Nordfront ble hengt og klistret opp i Grimstad på strekningen rutebilstasjonen - Oddensenteret en gang mellom søndag kveld og mandag morgen.

Politiet fikk mange reaksjoner etter at over ti klistremerker og plakater hang på strekningen rutebilstasjonen – Oddensenteret mandag morgen. Foto: Baard Larsen

Fjernet plakater

Politiet gikk ut og fjernet flere plakater i Grimstad mandag morgen.

— Vi kjenner til organisasjonen, men kjenner ikke til at den har noen lokallag i distriktet, sier Langballe.

Tar avstand

På Nordfronts hjemmesider meldes det også om en klistremerkeaksjon i Kristiansand sentrum og ved UiA i Kristiansand.

— Dette er noe vi tar sterkt avstand fra. Jeg vil ta saken opp med mine kolleger og med studentorganisasjonen for å finne ut av hvordan vi skal håndtere dette, sier viserektor ved UiA, Marit Aamodt Nielsen.

På Nordfronts hjemmeside står det at aksjonen ble utført av «aktivister fra Motstandsrede 2». Over 100 klistremerker skal ha blitt hengt opp.

Ordenssjef ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen, kjenner til de såkalte aktivistene.

— Vi tror dette er snakk om en liten gruppering. Vi kjenner til det som skjedde i Grimstad og hadde også en patruljebil oppe ved UiA for å se på dette, sier Tallaksen.