— Som ventet ble fredagens nyhetsbilde preget av offentliggjøringen av skattelistene. Dette er den perfekte dagen for kriminelle. Et eksempel var ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand som ble presset for penger etter at gjerningsmannen hadde sjekket ligningen hans.

Det sier Haagen Severin Nilson Poppe - leder i Aust-Agder Unge Høyre. Han mener det bør være en privatsak hva folk tjener, og peker også på at slike lister i media kan føre til mobbing på skoler av barn med foreldre med svak økonomi.

— Argumentet om at personer med stor formue kan bli robbet, er rett og slett patetisk. Jeg tror ikke det er noen hemmelighet hvem som er rike her i landet. Jeg kan imidlertid godt forstå at det midt i den fordelingsdebatten vi nå har, passer Høyre og Frp dårlig at det dokumenteres at så mange med store formuer omtrent ikke betaler inntektsskatt, sier stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap).

Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) sier han ikke ser noen problemer ved at folk har innsyn i hva andre tjener og betaler i skatt, og mener at dagens ordning fungerer greit.