— Vi er i full gang med å sjekke filmene i omkringliggende videokameraer etter overfallsvoldtekten som fant sted i Grimstad søndag morgen, sier politioverbetjent Eva Marit Gaukstad ved Agder politidistrikt.

Voldtekten ble meldt til politiet ved sju-tiden søndag morgen. Politiet har i etterkant sikret seg funn på stedet og gjennomført flere vitneavhør.

— Vi har grunn til å tro at kvinnen var et tilfeldig offer og at det ble gjennomført en fullbyrdet voldtekt. Vi anser dette som en særdeles grov sak, sier Gaukstad.

Etterlyser voksen mann

Politiet etterlyser en voksen mann med normal kroppsbygning i etterkant av voldtekten.

Eva Marit Gaukstad sier politiet tror at kvinnen var et tilfeldig offer. Foto: ARKIVFOTO

— Han er mørk i huden og av utenlandsk opprinnelse. Han snakket for det meste engelsk, men uttalte noen norske ord på gebrokkent vis. Han har mørkt, kort hår og gikk med en mørk jakke og løstsittende dongeribukser. Han anslås å være mellom 1.65 og 1.80 meter høy, sier politioverbetjenten.

Sett i sentrum

Politet har iverksatt en bred etterforskning i etterkant av voldtekten. Vitneutsagn kan tyde på at mannen har oppholdt seg i Juskestredet i Grimstad sentrum i 06.00-tiden søndag morgen - en time før voldtekten ble anmeldt.

Her undersøker politiet åstedet søndag formiddag.

— Derfor ønsker vi kontakt med alle som kan ha sett en mann som likner på beskrivelsen vi nå går ut med. Også tidligere på natten og lørdagskvelden. Vi er også ekstra interessert i å snakke med folk som har oppholdt seg på strekningen mellom sentrum og universitetet.

Sjekker gamle tips

Politiet har gått fra dør til dør for å høre om folk kan ha sett eller hørt noe. Etterforskerne har også begynt å se på gamle tips og anmeldelser.

— Vi går tilbake i tid for å se om det har vært hendelser som kan settes i sammenheng med overfallsvoldtekten i helgen. Vi ønsker også at folk som tidligere kan ha opplevd ubehageligheter eller tilnærmelser om å ta kontakt med oss, sier Gaukstad.