To rettsinstanser har nå behandlet striden mellom Fidjeland skitrekk og en nabo. Spørsmålet har vært om skitrekker har krav på 4000 kvadratmeter til parkering på naboens grunn eller om dette skal begrenses.

Advokat Odd Netteland hevdet at skisenteret har rett til minst 4000 kvadratmeter parkering i tråd med reguleringsplanen og opprinnelig avtale med grunneier Ingvald Fidjeland. Det vil i praksis si en parkering for 200 biler og snuplass for busser inklusiv innkjøring av avstand mellom rekkene.

Motparten, grunneierne ved advokat John Heitmann, mener avtalen tilsier 2400 kvadratmeter, nok til 120 biler, og at det var skisenterets problem å bli kvitt snø som ellers kan begrense nyttbart areal.

Nå har Gulating lagmannsrett kommet fram til samme resultat som Dalane tingrett, ifølge Aftenbladet. Domstolen gir grunneieren rett til å begrense parkeringsarealet til 2400 kvadratmeter. Lagmannsretten viser blant annet til at skitrekket i en opsjonsavtale med grunneier selv skrev inn 2400 kvadratmeter. Også i andre dokumenter, blant annet til advokater og lensmannen i Sirdal, oppga skitrekket disponibelt areal til 2400 kvadrameter.