I konkurransegrunnlaget som nå er lyst ut for andre gang, kommer det fram at oppstart av arbeidet blir mandag 8. desember.

Oppføringen av nybygget skal gå i gang 28. januar — og i begynnelsen av juni 2016 skal den nye svømmehallen stå klar og ferdig til bruk.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

Kommuneadvokaten i Kristiansand har rettet konkurransegrunnlaget med rød penn i forkant av utlysningen, for å sikre at anbudsprosessen denne gangen ikke havarerer.

Erstatning

Ettersom rotet i konkurransegrunnlaget fra den første anbudsrunden gjorde at hele prosessen ble annullert av tingretten, har kommunen nå også varslet konsulentselskapene Multiconsult og Rambøll om mulig reklamasjonskrav.

Les også:

Kommunen forutsetter også at konsulentene dekker arbeidet med den nye konkurransen som nå er lyst ut. Til nå ligger kommunens utgifter på rett under 14 millioner kroner, og rundt 10 millioner er konsulentutgifter.

Krav

Samtidig har også en rekke entreprenører varslet erstatningskrav mot kommunen, som følge av at kontraktene deres ble tilbakekalt da anbudsrunden ble kansellert.

Oneco Sør AS har sist skrevet til kommunen at selskapet vurderer søksmål dersom ikke kommunen snur. Nå som konkurransen er lyst ut på nytt, kan kommunen mest sannsynlig vente seg et krav herfra. Ifølge Oneco vil det bli et «betydelig» beløp.