Arrangøren har også laget ei løype i umiddelbar nærhet til sjøen. Foto: Privat

Det er allerede klart at våre lokale elitelandslagsutøvere, Marte Olsbu fra Froland og Lars Helge Birkeland fra Birkenes kommer, foruten hans samboer og landslagskollega, Fanny Welle-Strand Horn.

— Målet er også at resten av elitelandslaget skal komme i år, men da må vi ha litt stang inn. Men sannsynligvis får vi med en av hovedsponsorene til skiskytterlandslaget, og i så fall er vi i en helt annen posisjon til å få med de andre på elitelandslaget også, sier rennleder Øyvind Vaagland Reiten.

Tre arrangørklubber

Det vil i så fall kunne bety at våre lokale skiskytterhelter kan få bryne seg på løpere som Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen samt brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø.

Arrangøren har også laget ei løype i umiddelbar nærhet til sjøen. Foto: Privat

Arrangementet vil foregå under LillesandsDa´ene da det allerede er mange folk i byen. Det er skiskyttergruppene i Birkenes, Froland og Torridal som går sammen om skiskytterarrangementet. Det vil foregå i en ca to kilometer lang løype rundt Lillesand sentrum med standplass på Dypvannskaia.Opplegget kan til forveksling minne om Blinkfestivalen i Sandnes.

— Rekrutteringsarrangement

— Vi har et veldig godt samarbeid med dem. Men der de også har langrenn, har vi kun skiskyting. Til gjengjeld kan vår arena by på noe helt annet enn den i Sandnes. Våre løpere skal gå både midt inne i småhusbebyggelsen og flere partier vil være langs sjøen. Jeg tror ikke folk aner hvor fort løperne kommer til å suse rundt svingene. Det blir spektakulært, lover Vaagland Reiten.

Det har også tv-selskapene innsett, og det er ifølge rennlederen allerede klart at enten TV2 sportskanalen eller NRK kommer til å overføre arrangementet.

— Primært gjør vi dette for å få opp interessen for skiskyting i regionen. Vi får masse oppmerksomhet når vi får løpere på landslaget, men at Birkenes har tatt NM-medalje for senior og/eller junior i 30 år på rad, er det nok mange som ikke vet. Ved å legge arrangementet til LillesandsDa´ene, er det en ypperlig anledning til å bli synlig. Dette er vel så mye et rekrutteringsarrangement, og vi vil ha klasser fra ti år og oppover, sier rennlederen.

Fransk skiskytteress til Lillesand?

Det hindrer dem likevel ikke i å sikte ut over landegrensene for å få verdenseliten til Lillesand på litt lengre sikt.

På sikt ønsker de seg Martin Fourcade. Foto: Scanpix

— Innen 1. september kommer vi til å søke det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om rettigheter til å bruke de internasjonale utøverne. Det er en lengre prosess, men vi håper å ha det klart allerede til neste år. I år handler det om å lage et godt arrangement som viser at vi er i stand til å takle at verdenseliten kommer her. Visjonen er å få hele verdenseliten til Lillesand, gjerne mens Martin Fourcade ennå er aktiv, sier Vaagland Reiten og sikter til verdens for øyeblikket aller største skiskytterstjerne.- Kommer det mye publikum, og blir arrangert på en proff måte, blir det raskt attraktivt for de beste å være med her. Løype i bygatene og skyting på kaia blir spektakulært. Med godt vær blir det en opplevelse i seg selv, mener Lars Helge Birkeland .

- Hvis ikke dette blir tv-vennlig, skjønner ikke jeg noe

Skiskytterpresident Tore Bøygard har stor tro på arrangementet i Lillesand.

— I en landsdel som er veldig på hugget vinterstid, er det utrolig bra at de drar i gang et slikt arrangement på sommeren. Hvis ikke dette blir tv-vennlig, skjønner ikke jeg noe, sier Bøygård.

Han forteller at det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), er «litt restriktive» med å gi tillatelser til å lage internasjonale arrangementer.

— Men en god søknad er å lage et godt arrangement første året. Dessuten kan det være smart å invitere Anders Besseberg, sier Bøygard og sikter til presidenten i IBU.

Han forteller om stor rekrutteringsvekst i Sandnes i kjølvannet av Blink-festivalen.

— Det samme er jeg helt sikker på at kommer til å skje i deres region også. Selv om det nok vil ta litt tid, sier skiskytterpresidenten.