ÅMLI: Fjerdeklassingen fra Åmli skule var nemlig tidlig ute med blomster da kong Harald ankom Nelaug stasjon litt over klokka 12 tirsdag. I tillegg til unge Helgeland stilte lærer Rune Nylund, som er sønn til tidigere ordfører i Åmli, Olav Nylund. Han tok imot kong Haakon på samme sted i 1938. Mamma Monica B. Helgeland forteller om en sønn som bare gledet seg til å gi blomster til kong Harald.

Avtale med lillebror

— Jeg tror Alexander fikk denne æren fordi han er den eneste eleven på skolen som bor på Nelaug. Det er ikke fritt for at søsteren Amine Kristine (8) og lillebror Almar Elias (6) var litt misunnelige, men Alexander fikk i hvert fall beroliget Almar Elias med følgende avtale:

— Siden jeg tar imot kongen, kan du ta imot nissen til jul.

Mamma Helgeland legger til at eldstebror Adrian (12) ikke var sjalu. Hver dag tar de fire søsknene skolebussen fra Nelaug via Tveit til Åmli skole, en ferd som på dager med dårlig vær tar over en time hver vei.

Lunsj med Alaska-sang

Også fylkemann Øystein Djupedal, politimesteren og ordføreren i Åmli Redar Sagen tok imot kong Harald på Nelaug stasjon.

Etter besøket på Åmli skule sier rektor Tore Flottorp:

— Det har vært et veldig greit besøk. Kongen fikk god kontakt med mange av elevene. Både de og vi lærere har gledet oss til dette besøket. Vi vil huske det i flere tiår fremover, sier Flottorp.

Klokken 14.05 spiser kongen nå lunsj på Rådhuset. Artisten Jonas Alaska skal fremføre en sang, før det blir avreise til Hillestad klokken 16.20.