KRISTIANSAND: Statens vegvesen har akkurat nå storkontroll av lastebiler, trailere og vogntog flere steder på grunn av snøfallet på Sørlandet.

Da Fædrelandsvennen var innom trafikkstasjonen på Rige halv tre i dag, var det kontrollert åtte kjøretøy. To øst-europeiske trailere hadde fått kjøreforbud og stod parkert i påvente av bedre vær.

— To av åtte er jo prosentvis mange. Men med dette været er jeg jo ikke veldig overrasket, sier overingeniør Gulleik Vatnebryn til Fædrelandsvennen.

- Kleint

Det ene kjøretøyet er en to-akslet trekkvogn, som Vegvesenet forventer vil få problemer med å ta seg opp de glatte bakkene vestover på E 39. — I kjøretøy nummer to har sjåføren opplyst at han ikke kan legge på kjettinger selv, sier Vatnebryn.

- Hva synes du om det?

— Det er jo kleint.

Venter på bedre vær

PROBLEMER: Ruzinskis Vitaljis fra Latvia klarer ikke å sette på kjettinger selv. Nå må trailersjåføren vente på bedre vær før han får kjøre videre mot Stavanger. Foto: Eivind Kristensen

Ruzinskis Vitaljis fra Latvia viser Fædrelandsvennen at han har nye kjettinger tilgjengelig, og bekrefter at han ikke er i stand til å legge disse på selv.

— Nå får jeg heller vente på bedre vær, smiler sjåføren.

Han er på vei til Stavanger.

Vegvesenet er også ute med mannskaper i Trybakken og Lenebakken/Osestadbakken. Store kjøretøy vil også bli kontrollert ved Hampa når Superspeed kommer inn.

— Forhåpentligvis gjør dette at vi får bedre flyt i trafikken, og får spart andre bilister for ulemper, sier overingeniør Gulleik Vatnebryn til Fædrelandsvennen.