KRISTIANSAND: — Status nå er at alt av mannskaper er ute og jobber for fullt. Nå har vi også temperaturene med oss, så da kommer vi til bunns i snøen, selv om den er tung, melder vakthavende oppsynsmann i Kristiansand kommune, Øyvind Markussen, til Fædrelandsvennen.

Han forteller at de stort sett har hatt kontroll på prioritet A-veiene, som er buss, gang- og sykkelveier, stort sett hele dagen, men hatt større utfordringer med boligveiene.

— Boligveiene har vært veldig variable. Nede i sentrum har det meste kommet som regn, men drar du litt lengre opp i høyden kom det mye mer snø, sier Markussen.

Lover fremkommelige veier

Ingeniørvesenet kommer til å ha mange folk ute gjennom natt til mandag for å drive med etterrydding.

- Så folk som skal på skole og jobb i morgen tidlig vil komme seg greit fram?

- Ja, de skal komme seg greit fram enten de kjører bil, kollektivt eller tar sykkelen. Det er vi veldig sikre på, lover oppsynsmannen.

Klager

Operasjonsleder i politiet i Agder, Børge Steinsland meldte i sin presselogg at politiet har fått en god del klager på dårlig brøytede veier. Både kommunale veier og hovedveier.

Markussen i ingeniørvesenet sier at de har fått noen klager på brøytingen, men lite forholdene tatt i betraktning.

— Noe er det jo, men det er stort sett i sør og vest i Kristiansand det har kommet klager. Det henger også sammen med at vi hadde havari på noe utstyr. Men sett under ett har det gått tålig greit, sier han.

Snødekke på hovedveiene

Anne Berget ved veitrafikksentralen sier at de har fått få meldinger om problemer på de sørlandske hovedveiene søndag kveld. Tidligere på ettermiddagen skapte flere vogntog store problemer i Trybakken i Søgne, Nulandsbakken i Flekkefjord og Fidjebakken i Kristiansand.

— Det er ikke så galt på hovedveiene nå. Jeg ser det kommer inn en del sludd og regn på radaren. Det meldes om vekslende snø og sludd-dekke på E 18 og E 39, sier hun.

Berget melder at det også er bart flere steder på E 39 mellom Kristiansand og Lyngdal.

Veivesenet har søndag kveld, i likhet med Kristiansand kommune, alt av tilgjengelig mannskap ute på veiene.