I et åpent brev til rådmannen skriver de at en omorganiseringsprosess er vanskelig for de ansatte og at det er viktig med informasjon og dialog. De skriver at det de vet per i dag er at det kommer tre-fire nye medarbeidere fra Birkenes og at det skal ansattes ny leder. Det de ikke vet, er hvem som blir den nye lederen, noe som skaper stor frustrasjon. Lillesand har i dag en halv merkantil stilling, mens Birkenes ikke har noen. Her må stillingsprosenten opp, blir det påpekt.

Det nevnes også at de to kontorene jobber etter ulike fagsystemer og arbeidsmodeller. De peker også på at bilmangelen er stor. I dag er det kun Lillesand som har en arbeidsbil.

I juni ble det vedtatt å starte en prosess for et felles barnevern i Lillesand og Birkenes. Dersom det så blir etablert et mer omfattende samarbeid innen Knutepunkt Sørlandet, vil kommunene vurdere å slutte seg til dette. Et større og mer robust fagmiljø er argumentet for sammenslåing.

Da saken var oppe i Lillesand formannskap, fikk Arne Thomassen (H) med i vedtaket at det må bli bred involvering og medbestemmelse i prosessen fremover.