KRISTIANSAND: Landskonferansen, som ble åpnet i går, er den sjuende i rekken, og det er andre gang den arrangeres i Kristiansand. Temaet i år er «Seksuelle overgrep — felles ansvar».

— Det er en ære for oss at kronprinsessen ville åpne konferansen. Det gir oss verdighet, sier Margrethe Sørensen, leder av Støttesenteret mot seksuelle overgrep (SMSO) på Agder.

Hun synes det er flott av kronprinsessen å være med på å kaste lys over arrangementet og over støttesentrene mot seksuelle overgrep.

Tatt på alvor

Alle landets 15 støttesentre er representert på landskonferansen i Kristiansand, som pågår til fredag. Hensikten er å øke kompetansen gjennom ulike foredrag, utveksle erfaringer og etablere kontakter.

Nilsen, Marianne Lind, og Lill Sørgjerd som er ansatt ved SMSO - Agder, fikk snakke med kronprinsessen personlig etter åpningen.

— Kronprinsessen stilte spørsmål og var veldig lydhør og interessert, så en følte en ble tatt på alvor, sier Bjørg Nilsen, leder for stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO).

De snakket blant annet om hvordan støttesentrene ble startet, kampen for anerkjennelse, og dagens økonomiske situasjon.

— Dessuten kunne hun tenke seg å åpne landskonferansen også neste år, forteller Sørgjerd.