KRISTIANSAND: Ferjen mellom Kristiansand og Hirtshals har i en uke hatt problemer med den ene av fire motorer . Like etter at motoren var fikset onsdag, blåste det imidlertid opp over Skagerrak. Dermed er det fortsatt venting og atter venting for passasjerene.

— Vi var ajour med motoren onsdag, og går nå med fire motorer. Vi regnet med å være i rute torsdag morgen, men mye vind og høye bølger gjør at vi er forsinket, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

- I rute lørdag

Forsinkelsene torsdag kveld var på nærmere fem timer. Avgangen fra Kristiansand klokken 19.15 ble utsatt til midnatt, med ventet ankomst i Hirtshals klokken 04.30. I stedet for å gå fra Danmark klokken 01.15, er forventet avgang natt til fredag klokken 05.30, med ankomst Kristiansand klokken 10.00. — Vi har halvannen time å gå på over natten, så vi regner med å ta inn noe, sier Grønberg.

Fredag morgen melder Color Line sine hjemmesider at Christian IV er tre timer forsinket i morgentimene.

Avgangen som skulle ha gått 08.15 fra Kristiansand er nå satt til klokken 11.20. Ankomst i Hirtshals er dermed forskjøvet fra klokken 12.45 til klokken 15.50 i dag.

— Vi tok inn litt mindre enn vi hadde håpet i natt. Det ble mer vind enn meldt, sier Grønnberg til fvn.no fredag morgen.

Linjedirektøren og ferjselskapet fikk torsdag kveld melding om at vinden skulle løye, noe den ikke gjorde.

— Det går riktig vei, men vi er nok noe senere enn det vi hadde planlagt i går.

Hvis vinden i Skagerrak gir seg noe fredag, regner Grønberg med at Christian IV vil være i rute fra lørdag morgen.

— Vi vet jo aldri, men meldingene tyder på bedring, sier han.

Blåser opp igjen

Ifølge Meteorologisk institutt vil det fredag være bris i Skagerrak. Men om kvelden vil det øke på til sørvestlig stiv kuling med to til tre meters bølgehøyde. Det kan bety flere forsinkelser i helgen.

— Alle passasjerene som har bestilt tur blir kontaktet og informert om nye avgangstider. De får beskjed når de skal møte opp. Problemet er størst for de som ikke har bestilt, medgir linjedirektøren.