KRISTIANSAND: — Det er bra å få dette ut av verden. Dette er som å få 17. mai på forskudd, sa Reidar Flaten til Fædrelandsvennen etter gårsdagens forlik.

Han ser på pengene han nå får fra Agder Taxi som en oppreisning.

— Det har vært en belastning å bli mistenkeliggjort over hele landet for å ha underslått flere hundre tusen kroner, sier Flaten. Etter at han ble oppsagt som daglig leder i september i fjor, har han vært sykmeldt.

Betalte tilbake

Flaten fikk sparken etter at Agder Taxi oppdaget det de mener var underslag fra Flatens side. Fram til like før rettssaken, mente Agder Taxi at Flaten fremdeles skyldte sin tidligere arbeidsgiver nærmere 140.000 kroner. Men dagen før rettssaken startet ble disse pengene betalt tilbake av Flaten. Flaten sier dette er forskudd på lønn og feriepenger som han hadde tatt ut til seg selv. Siden han skulle slutte i jobben betalte han nå pengene tilbake.

Med pengene tilbakebetalt var det grunnlag for å løse saken i rettssalen.

— Dette må da partene kunne klare å bli enige om, sa dommer Skule Bakka.

Dermed ble det pause i rettssaken. Styreleder Kai Sødal fikk ringt til de andre i styret for å høre om de hadde noe å gi i forhandlingene.

Han kom tilbake med 20.000 kroner, men presiserte nøye at dette var gjeld som Flaten hadde utestående og som nå ble ettergitt.

— Det dreier seg ikke om oppreisning, sa advokat Stein Fossner.

— Agder Taxi kan kalle det hva de vil, repliserte advokat Olav Sylte.

Han svarte med å redusere Flatens krav fra 75.000 til 30.000 kroner.

— Da synes jeg partene må kunne klare å bli enige, sa dommer Bakka.

— Vi snakker tross alt bare om tusenlapper her, la han senere til.

Han foreslo 23.500 kroner. Det ble ny telefon fra Sødal til styret, og dermed kunne partene bli enige.

Vel å merke etter at Agder Taxi fikk inn i avtalen at deler av de 23.500 kronene var å betrakte som ettergivelse av lån.

— Det har ikke vært tale om noen oppreisning. Dette gjør vi for å få en minnelig ordning i saken, og det skjer etter oppfordring fra retten, sa Kai Sødal til Fædrelandsvennen etter rettssaken.

Selv om Flaten nå ikke skylder Agder Taxi noen penger, er det likevel ikke avgjort om anmeldelsen mot ham blir trukket tilbake.

— Vi har ikke fått anledning til å diskutere det ennå, sier Sødal. Stein Fossner minnet i går om at det knapt hadde gått et døgn etter at pengene var kommet tilbake.

Sier opp selv

Men Reidar Flaten ser på avtalen som en oppreisning. I avtalen med Agder Taxi ble de to partene også enige om at Agder Taxi skulle gi Flaten anledning til å si opp jobben selv. Dermed er han altså ikke lenger å anse som oppsagt av styret.

Dette har vært viktig for Flaten. Grunnen er at han bestrider grunnlaget for avskjedigelse, som er underslag.

— Han vil si opp fordi han ikke lenger har styrets tillit, sier advokat Olav Sylte til Fædrelandsvennen.

Flaten har også anmeldt nåværende daglig leder Widar Nordgaard for økonomiske misligheter. Flaten ville i går ikke si noe om hvorvidt denne anmeldelsen vil bli trukket.

Han sier til Fædrelandsvennen at han nå er klar til å gå videre. Han sier han har fått tilbud om jobb, men at han mest sannsynlig begynner på skole.

— Dette har vært en belastning for både meg og for familien, sier Reidar Flaten.