Grafikk: Sindre Marken Foto: Grafikk: Sindre Marken

Les også:

**21-åring pågrepet og siktet

Vitne jaget ransmannen til fots**

KRISTIANSAND: Handelsbanken i Henrik Wergelandsgate ble ranet av en maskert gjerningsmann som løp fra stedet omkring klokken 11.20. Politiet vil ikke opplyse hvor stort beløp gjerningsmannen fikk med seg, men bekrefter at mannen truet til seg penger.

Se samlesak om ranet

Etterforskningslederen om ranet

— Mannen truet de bankansatte med en våpenlignende gjenstand, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no. Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og karakteriserer ranet som grovt. Etterforskningsleder Leif Vagle forteller at politiet setter inn nærmest alt de har av ressurser for å finne ransmannen.

Vitner har forklart at raneren løp gjennom parkeringshuset til Europark rett over gata for banken, hvor raneren kvittet seg med maska.

- Vi leter etter en mann i midten av 20-årene, iført en mørk allværsjakke med mørkt skulderparti og hette. Jakka har lyse partier i front og er flerfarget. I tillegg skal han ha vært iført en sekk, sier Lauvnes til fvn.no.

Etter å ha vært innom parkeringshuset (det er uklart hvilken vei mannen kom seg ut av parkeringshuset), har raneren flyktet opp Vestre Strandgate mot Gartnerløkka, angivelig i et forsøk på å komme seg vekk fra Kvadraturen.

Leter i sentrum Politiet leter nå etter gjerningsmannen i og rundt sentrum med store styrker. Etter det fvn.no erfarer, skal politiet også ha aksjonert mot flere adresser rundt sentrum etter ranet. En hundepatrulje har gjennomsøkt Samsen kulturhus, jernbanelinjene, gravlunden og området mot Baneheia uten resultater.

En håndfull mennesker skal også være kontrollert og sjekket ut av saken.

— Vi jobber både med teknikere på stedet og driver taktisk etterforsking, opplyser etterforskningsleder ved Agder politidistrikt, Leif Vagle, til fvn.no.

En rekke vitner avhøres nå av politiet.

— Vi har fått gode vitneobservasjoner. Men vi er fortsatt interessert i opplysninger, sier Vagle klokken 14.30. Fvn.no kommer tilbake med mer.

PÅ JERNBANESPORET: Jernbanesporet er blant stedene som er undersøkt av politiet. Foto: Tore-André Baardsen

UNDERSØKER STEDET: Kriminalteknikere har gått ut og inn av banken siden ranet. Foto: Monika Berggren Birkeland

BEVÆPNET: Politiet som kom først til stedet var bevæpnet. Foto: Monika Berggren Birkeland