SIRDAL: Ifølge en skriftlig klage fra foreldregruppen i Sirekrok/Ådneram skal barna til slutt ha vært så redde for sjåføren at de ikke ville ta bussen til skolen.

Sjåføren skal ha nektet barna å ta med skiutstyr på bussen selv om skolen hadde bedt om det. Når barna skulle betale billetten som koster 19 kroner, og sjåføren ikke hadde vekslepenger, skal barna heller ikke ha fått tilbake pengene sine senere. Da fikk de i stedet beskjed om at de ikke burde klage til voksne, for da kom det til å bli verst for dem.

Foreldregruppen skal gjentatte ganger ha tatt kontakt med skolen som igjen har videreformidlet klagene til Tonstad Taxi, som har ansvaret for skolebussruten, og som også har leid inn sjåføren fra Vest-Agder Kollektivtrafikk. Dette førte ikke til resultater før saken ble tatt opp med sjåføren i Vest-Agder Kollektivtrafikk gjennom Sirdal kommune.

Like får påske sendte kommunalsjef John Birkeland en skriftlig henvendelse til VAK.

– Sirdal kommune ser meget alvorlig på saken. Vi kan ikke akseptere denslags opptreden av en person som kjører skolebarn, sier Birkeland til avisen Agder.

I henvendelsen trakk Birkeland frem at sjåføren hadde vist flere ganger at han ikke var skikket til å transportere skoleelever.

Tonstad Taxi nå har fjernet sjåføren fra skolebusskjøringen og erstattet ham med en annen.