Se video fra rettens befaring på tissetomten på TVSør i kveld. Og følg saken på fvn.no.

KRISTIANSAND: Selgeren avviser ifølge VG kravet, og partene møtes i dag i Kristiansand tingrett.

— Da hun kjøpte huset, ble naboen betegnet av eiendomsmegleren som «litt spesiell», men stedet flyter av søppel, og naboen urinerer i hagen hennes til stadighet, sier prosessfullmektig Svein Kjetil Stallemo i advokatfirmaet Sylte, som representerer den 45 år gamle kvinnen, til VG.

Flyttet

Kvinnen mener den uortodokse vannlatingen, i tillegg til vannlekkasjer, er en vesentlig mangel som gjør det mulig å heve huskjøpet som ble inngått 28. september i fjor.

— Selger har misligholdt sin lovpålagte opplysningsplikt, sier Stallemo.

Kvinnen orket ikke å bo i huset og flyttet ut 1. mars i år, etter fire måneder.

I samarbeid med det offentlige skal naboer siden 2003 ha forsøkt å få mannen til å rydde opp på og rundt eiendommen. Det klages over lukt, særlig sommerstid. Kristiansand kommune tvangsryddet eiendommen høsten 2004. Retten skal på befaring i husrekken i Kristiansand tirsdag.

Ble nevnt på visning Tre av naboene, inkludert selger, skal ifølge et internt dokument fra Kristiansand kommune så sent som sommeren 2005 ha bedt kommunen bruke forurensningsloven og kommunehelsetjenesteloven for å rydde opp.

— Ifølge opplysninger fra selger har det ikke vært noe konflikt, uenighet eller problemer med naboskap. Han har hatt lite eller ingen kontakt med naboen, som ble nevnt som litt spesiell på visning, skriver eiendomsmegler Alex Modal i Aktiv Eiendomsmegling til kjøperen i en e-post 4. januar i år, ifølge VG.

Den 33 år gamle selgeren og forsikringsselskapet hans avviser å heve kjøpet. Erstatning eller prisavslag er også avvist.

— Man kunne se søppeloppsamlingen på visningen. Når det gjelder naboens anførte urinering, har ikke dette vært et problem, sier prosessfullmektig for selgeren, advokat Arne Meidell.

Han påpeker at det er en streng grense for hva man kan opplyse om andre personer i salgsøyemed med fare for ærekrenkelser.